- plötsligheten som överväldigar och tillintetgör alla ord -


Pratade precis med mamma på telefon. Hon undrade om min bror hört av sig till mig idag varpå jag svarade Nej.
Hon berättade att tidigare under dagen hade han kommit med ett fruktansvärt besked men hon märkte på mig att jag inte hade hört vad det var frågan om.
Elitsimmaren Martin Escobar var på träningsläger i Florida, gick från hotellet men kom inte tillbaka. Senare visade det sig att han blivit påkörd utanför hotellets ingång och omkommit i olyckan.
Jag kände inte Martin men min bror har simmat på elitnivå i Helsingborgs Simsällskap i flera, flera år och under många av de simtävlingar jag varit med på för att se min bror simma har jag även sett Martin Escobar. Han var enormt duktig och jag har alltid bara hört bra om honom. Att få höra om detta tragiska öde högg i mitt hjärta. Martin blev 20 år. Lika gammal som min bror är.

Sådana här händelser griper tag om en även om man inte direkt känt personen ifråga. Det känns ändå nära; jag har sett hans simtalanger så många gånger, jag har hört hans namn utropas i högtalarna under tävlingarna och de som känt honom har enbart målat upp en väldigt sympatisk bild.
Det som hände Martin var så oväntat och det som gör att man stannar upp för en stund är det faktum att det kan hända vem som helst, när som helst. Man vill inte tänka tanken att det kunde ha hänt någon som stod en själv nära men den tanken finns där ändå, man relaterar och det gör att man för en stund glömmer bort att andas. Det är hjärtskärande. Jag vill inte ens börja föreställa mig hur det här känns för Martins familj och vänner.

Det är så fruktansvärt när någon försvinner från oss här i jordelivet, den smärtan - den sorgen.. Och när det händer på ett så plötsligt och oförutsägbart sätt, okontrollerat och rent ut sagt onödigt sätt, och det handlar om någon som verkligen hade hela livet framför sig.. Inga ord är tillräckliga.

Jag vill genom det här blogginlägget uttrycka min djupaste beklagan till familjen Escobar.
- Det är en enorm tragik och ni finns i mina tankar. Jag känner med er och önskar er allt gott och allt stöd för vägen genom er stora sorg. Vila i frid, Martin.

- maktspel -


Ibland förstår jag mig inte på vissa människor. Det finns ett uttryck på tyska som på svenska blir ungefär; "Varför ska man göra det enkelt när man kan göra det så bra komplicerat?". Känner ni igen läget?
Det som framförallt gör mig så irriterad är detta maktspel som många utövar för att någonstans känna sig mer värda som människor och få mer kontroll över andra, som att göra saker komplicerade har något slags egenvärde?
När diskussioner uppstår och man kanske är oense, varför inte bara göra saker så enkelt som möjligt genom att kanske helt enkelt kompromissa eller bara vara överens om att man är oöverens och komma på en annan lösning..? Eller varför inte bara vara ärliga, öppna och våga vara sårbara inför varandra? För det är ofta det det handlar om, att man inte kan vara det av "rädsla" för att hamna i underläge. Men varför ens tänka så, att någon ens ska behöva hamna i underläge? För så fort man börjar tänka i de termerna, är det inte då ett maktspel börjar gro..?
Det är ju hemskt att någon ska behöva hamna i underläge på grund av ärlighet och sårbarhet.. Men egentligen är det ju de människor som är kapabla till att utnyttja som försätter dem i underläge, de hamnar ju inte där med automatik.

Det här med maktspel går ju mycket ut på att spela svår och nonchalant när verklighetsbilden egentligen är den totalt motsatta; oftast är dessa människor så osäkra på var de står och inte ett dugg nonchalanta utan bryr sig i allra högsta grad. Därför vill de alltid se till att bollen ligger på deras sida genom att bete sig lite mer diffust så att den andra parten blir osäker och kanske hör av sig mer, viker sig mer, ger mer uppmärksamhet eller vad det nu kan röra sig om. Detta för att inte hamna i underläge innan den andre gör det, ifall den andre skulle hinna få för sig att utföra ett maktspel före. Som en slags försvarsmekanism lite i stil med "jag sårar dig först innan du hinner såra mig".
Denna extra bekräftelse maktspelsutövarna får tar de till sig och känner kontroll, de har ju trots allt fått en annan människa att "springa efter" dem, och de känner sig i överläge. Detta stiger vissa åt huvudet och helt plötsligt är det vad allt går ut på - vem som har makten.

Skit i att vara ärlig, skit i att berätta vad man egentligen känner, skit i att visa sig sårbar, skit i att stå för vad som faktiskt ÄR - nej, makt ska det vara, kontroll ska det vara över allt annat. Min fråga är då.. Varför? Varför detta ha-begär? Varför denna jävla stolthet som inte går att svälja? Varför detta kontrollbehov? Varför ska det vara så farligt för vissa människor att bara vara?
Visst, det kan ha sina olika bakgrunder; man har blivit sårad, man har dåliga erfarenheter och därför svårt att öppna sig.. Men kom igen, vem fan har inte det?
Och det som är riktigt illa med detta är att maktspelsutövarna ofta "tvingar" med den andra parten i detta spelande eftersom den andra parten trots allt bryr sig. Antingen börjar denne också spela, det vill säga lika villkor, eller så vill denne inte bidra till detta spelande men följer spelaren i hopp om att det någon gång ska infinna sig en trygghet hos spelaren så att maktspelet tar slut. Men allt som oftast tenderar sådant här bara att go on and on and on...

I dessa fall där spelet känns oändligt blir den "passiva" spelaren till slut nästan tvungen att klippa banden helt. Att ta upp detta med maktspelsutövaren är ju ganska lönlöst såvida det inte finns självinsikt men finns självinsikt borde inte detta problem ens finnas. Och då kan man ju fråga sig om det är värt det för den som tycker det är så underhållande med makt och kontroll? Är det värt att mista en från början bra relation bara för att få känna en självskapad makt som är grundlös eftersom det inte fanns något underläge från början..? För jag tror att mycket i detta maktspel är medvetet spelande från spelarens sida och inte enbart undermedvetna försvarsmekanismer som bottnar i självbevarelsedrift. För den kan jag till viss del förstå i sådana lägen där man inte vill att någon gör en själv till åtlöje eller när man misstänker att man blir utnyttjad. Visserligen kan jag där tycka att det är lika bra att klippa banden istället för att utöva maktspel eftersom en person som förlöjligar och utnyttjar inte är värd en vänskap.
Men nu pratar jag om den sortens maktspel som enbart handlar om kontrollbehov och glädjen i att ha makt över någon annan för att få sig själv att må bättre - den är ju inget annat än destruktiv för relationen. Enormt egoistiskt och hur kan spelaren för den delen också må bättre av att sätta koppel på någon annan som de ibland drar åt och ibland släpper? Jag ser verkligen inte poängen när det andra alternativet hade varit att ha en välfungerande relation på konstruktiva lika villkor.

- beauty & spa -


Tänkte bara tipsa om några grejer som jag tycker är helt underbara.
Första bilden är ansiktsserien NormaDerm från Vichy som både doftar gott och gör din hy sammetslen. Som med de flesta andra ansiktsserier börjar du med Cleansing Gel för att sedan ta Purifying Toner. Du avslutar med antingen dagkrämen eller nattkrämen. Du både ser och känner skillnaden väldigt snabbt. Alla dessa produkterna är dryga och håller ett bra tag. :)


image157



På andra bilden är först och främst VO5 Absolut Blonde som är billigt och bra för blont hår, doftar gott och gör det mjukt. :) Sedan har vi schampo och balsam från Umberto Giannini som finns i olika varianter men de jag har heter "Dazzling Shine". De passar till alla hårfärger och hårtyper och de gör håret mjukt och glansigt, doftar också helt underbart! Sen är ju flaskorna rätt fräcka. ;D



image155


På tredje bilden har vi först ut Body Butter från Boots, "Mediterranean Almond Pistachio & Milk". Så oerhört mjukgörande och doftar nästan kola-aktigt, söt doft men inte tung. Det är nästan så att man vill smaka på den för att den påminner något om glass, haha!
På bilden är också Botanics Skin Quenching Body Wash från Boots. På flaskan står det; "A luxurious shower cream with conditioning ginseng extract." och den känns faktiskt lyxig och doftar fräscht!
Sista grejen är "Spa Treatment Foot Repair Cream" från Sea Beauty som är himmelsk för fötterna! Gör de lena och mjuka och har en härlig doft! :)


image158


Så vad tycks, tror ni det kan vara någonting? Använder ni någon av dessa produkter? Har ni några andra tips? :)


- mysig helg -


Japps, då var det söndag igen. Tiden går riktigt fort, satt och kollade i min kalender innan idag och mitt schema, det är bara två veckor kvar till min praktik - hjälp! Nä, det ska nog gå bra men ändå, man blir ju smått nervös.
Jag och Y hamnade båda två på AVA Kirurgen, kommer nog bli riktigt intressant! Hoppas på ett bättre upplägg av min praktik än den jag hade på min praktik i Psykiatri - den var nämligen obefintlig.

Så hursomhelst.

Fredag
Fredagen började med tandläkarbesök på morgonen vilket är mindre kul. Efter det stack jag hem till Y för att vi egentligen skulle plugga en stund men vi mest flummade, he. Vid 11.45 kom mamma och hämtade oss för att Y skulle till stan och göra ärenden och jag + mamma skulle äta lunch innan mamma skulle fixa naglarn vid 13.00.
Y kom till nagelstället och vi alla drog iväg till Ikea där jag jag handlade två nattduksbord och en massa doftljus + ljushållare i glas, en tvättkorg blev det också. :) Vi stack inom Väla också där det blev några klädesplagg från Vero Moda och självklart den obligatoriska Islatten. :)

Efter detta körde vi hem Y och jag åkte hem till mig. Tanken var egentligen att jag, Y och N skulle gått på bio men N var för trött efter jobbet så jag och Y möttes upp i stan för en öl/cider istället. Vi började på PL13 men med tanke på att klockan bara var runt 21.00 så var vi i stort sett ensamma på stället. Efter en omgång drog vi vidare till Utposten men det var rätt fullt och de flesta var matgäster som satt kvar så det blev Bishop's.
Väl där beställde vi vad vi skulle ha men det var så mycket folk att vi till en början fick dela bord med ett par som såg ganska nyförälskade ut, he. Efter en stund kom en kille fram till oss och började snacka om att det fanns en kille i deras kompisgäng några bord längre bort som ville hälsa på oss men efter ett antal misslyckade försök då han gjorde en U-turn mot antingen toaletten eller baren så undrade den här killen om inte vi kunde komma fram till deras bord och hälsa på honom. Han var tydligen enormt blyg. Både jag och Y tyckte detta var en minst sagt konstig förfrågan och att det om något nog hade blivit en aning pinsamt. Så vi sa till den här killen att hans kompis gärna fick komma över och hälsa nu när han fick se att vi inte är speciellt farliga men att vi inte tänker gå dit och hälsa för att sedan gå. Kompromissen blev att jag och Y skulle vinka till kompisen när vi skulle gå. När killen väl gått kom vi ju dock att tänka på att det kan ju också bli rätt svårt eftersom vi inte alls vet vem den här kompisen var eller hur han såg ut, haha.

Efter några öl och cider på Bishop's drog vi vidare till PL13 igen i hopp om att det var mer folk då och det var det minst sagt. Det såg ut som PL13 alltid brukar se ut - smockat.
Vi fick tag på två barstolar vid ett mindre bord iallafall där det blev några öl och cider till. En kort stund innan stängningsdags tänkte vi gå men båda behövde verkligen gå på toaletten men efter en stunds köande gick vi tvärs över gatan in på Telegrafen istället där stämningen var mycket lugnare och toaletten köfri, bortsett från en vakt som redan var inne när vi kom. :) Där delade jag och Y på ytterligare en cider och snackade en massa innan vi sedan begav oss mot Knutpunkten.

På vägen dit ställde vi oss under ett tak som skydd mot regnet som då hade börjat varpå en kille går förbi oss och kommenterar det tråkiga vädret. Jag och Y svarar på det och i nästa sekund var vi i full gång med att snacka om det ena och det andra med den här goa 32-åringen från Småland, enormt trevlig och med världens snällaste ögon! Han hakade på oss bort till Knutpunkten där jag och Y tog en taxi upp till McDonald's Stattena. Mätta och belåtna stegade vi hem till Y där jag sov över då klockan ändå var bortåt 04.00, inga fler bussar och ville inte betala taxi en gång till. När vi väl var hemma hos Y hinkade jag en liter vatten innan jag gosade ner mig i soffan.


Lördag
Dagen efter vaknade jag till av att solen sken för glatta livet och jag mådde helt Okej förutom att jajg var väldigt trött. Drömde något konstigt som jag nu knappt kan minnas vad för att sedan vakna av att Y kallade på mig varpå jag gick in i sovrummet. Där sov jag restrerande timmar eftersom N snart skulle komma hem från jobbet och jag då kanske var mindre i vägen. :)
När jag sedan vaknade är det ganska varmt eftersom solen stekte in i sovrummet och jag gick upp, dels för att Y gick upp en sekund innan mig och dels för att det inte kändes lönt att sova mer. Man skulle nog blivit ännu segare då. Kommer in i badrummet och ser mig själv i spegeln, vilken syn.. Helt röd och svullen i ansiktet av värmen och för att jag tryckt in huvudet i kudden (why..?) och att jag gjort det syntes av alla kudd-märken jag fått i ansiktet. Hade fått ett streck precis under ögat också så jag såg ju ut att ha de värsta påsarna under ögonen men kunde haft, usch. Gammalt smink på det också.

Hängde med Y och N till Stattena Centrum där det inhandlades lite öl och cider på Systemet och frukost-mat på Hemköp. Valde dock att ta bussen därifrån hem då jag kände en enorm längtan efter en lång dusch och allmän ompyssling av mig själv. Så efter handlandet begav jag mig till busstationen men ringde pappa för att se om han händelsevis inte körde omkring i stan och gjorde ärenden, vilket han faktiskt gjorde. Så skjuts till Konsum och hem fick man, så snällt och så skönt att inte behöva visa sig mer än nödvändigt ute när man kände sig så sliten!

Väl hemma blev det en god macka med ägg + kaviar och dessutom en Billy's Pizza med Pesto, vilken kombo, och lite slappande i sängen framför TV:n - Bridezillas. ;P Efter det blev det en lång dusch med massa väldoftande schampo, balsam, ansiktsrengöring och body wash. Man kände sig som en ny människa efteråt, speciellt med Mediteranian Body Butter från Boots som doftar himmelskt och SeaBeauty Foot Repair Cream som gör fötterna silkeslena! Hade ett riktigt hemma-spa med ompysslande och doftljus och hela köret!

Efter detta hämtade mamma mig och vi åkte hem till henne där vi skulle äta middag. J hade lagat till något gott som vanligt och jag bidrog med min kladdkaka jag bakade häromdagen. :) Jag var länge i valet och kvalet hur jag skulle göra med resten av kvällen då fest med Y lockade men jag var så himla trött att jag till slut mer eller mindre däckade och fick skjuts hem. Väl hemma tog jag det mest bara lugnt framför TV:n och åt Ben & Jerry's Choclate Therapy innan jag somnade. :D


Söndag
Vaknade rätt tidigt idag av att grannen bankade, hamrade och slog för glatta livet och jag blev något irriterad då jag vaknade gång efter gång. Man får ju inte ens göra sådant på söndagar, det är ju överlag en regel i hyreshus.
Vid 11-tiden är det ju självklart tyst och jag undrar varför grannen inte bara kunde väntat ett par timmar så man kunde fått sova ut men ändå komma upp i rimlig tid. Slutade med att jag somnade om då och gick inte upp förrän vid 13.00.
Vid 15.00 kom J och hämtade mig och vi åkte till Ättekulla för att möta upp mamma. Därifrån åkte sedan jag och mamma till Väla där jag bytte ett klädesplagg och köpte en almanacka, en väggkalender och en pärm. Köpte också lite andra nödvändigheter så som tops, hårklämmor, örhängen och två stycken bodyscrub. ;) Det blev även en varm macka på Väla och den obligatoriska Islatten.
Efter detta körde vi till Ättekulla där det blev middag med mamma + J och J's två söner A och C - jätte trevligt. :)

Har med andra ord haft en trevlig och mysig helg med lagom mycket av allt förutom just kanske plugg, hehe. Men men, det väntar imorgon för jag och Y tänkte vara duktiga och börja plugga vid 10.00. Senare vid 14.00 kommer sen mamma och hämtar mig för vi ska äta lunch och sedan träna. :)

Nighty night.

- goodnight -

Då var klockan något efter 01.00 och jag har fortfarande inte lagt mig, inte bra. Men ja, får lägga mig a.s.a.p. helt enkelt så borde jag komma upp i rimlig tid imorgon ändå. Det har varit en effektiv dag idag iallafall - nice. :)

Tänkte börja om från början med att läsa "Änglar & Demoner" av Dan Brown. Började läsa den för hundra år sedan men sedan kom något emellan så att det till slut hade gått för lång tid för att fortsätta från där jag slutade gången innan. Och efter det har det inte blivit av att jag börjat läsa om den och andra böcker har blivit lästa istället. Så.. Tänkte sätta igång nu iallafall, egentligen redan ikväll men eftersom klockan hann bli så mycket så får jag väl se hur jag gör. :)
Fastnade verkligen för "Da Vinci Koden" också med huvudpersonen Robert Langdon som även är med i "Änglar och Demoner". Mamma har införskaffat alla böckerna så lär väl antagligen låna resten också och läsa vid tillfälle. ;)
Innan sa Y också att det fanns en annan super bra bok som Y tyckte jag borde läsa och why not, älskar att läsa. :D Mina böcker börjar ta slut nu så som jag sa till Y borde man verkligen
image153
beställa pocketböcker från Adlibris nästa gång man beställer kurslitteratur (eller annars också) så man har lite böcker att välja på och dessutom kostar de bara 39 kr/styck. Lite skillnad jämfört med ute i bokhandeln där de brukar kosta ca 65 - 70 kr och leveranstiden från Adlibris brukar bara ligga på 2-3 arbetsdagar. Så det kan jag rekommendera. :)

Nä, om man skulle gå och lägga sig? Nighty night.

- tuesday morning -

Ja, då var man uppe i tid, ha. Har varit upp sedan ca 07.30, varför vet jag egentligen inte mer än att jag tippar på att jag hade sovit tillräckligt och bra vid det laget. Väldigt mysko känsla det där med att ha sovit bra, men trevligt. :)
Kom i säng i hyfsad tid igår ju och har konstaterat att jag tror min trivselsömn ligger på ungefär 7 timmar om det varit kvalitetssömn. :)
Frukost har man också ätit för ett bra tag sedan och nu dricker jag mitt Jasminté och lyssnar på musik. Tänkte jag skulle vara duktig nu när jag kommit upp i tid också och både diska + dammsuga innan jag går iväg till skolan som börjar 13.00, fast ja, jag lovar ju inget. :P Rätt mysigt att också bara få vara och njuta av att man har fått några extratimmar på morgonen att bara ta det lugnt på. ;D
Idag på schemat är som sagt skola 13.00 - 15.00, genomgång på vätskebalansen i kroppen. Efter det hänger Y med hem till mig där vi ska fortsätta vårt pluggande så vi blir klara med några inlämningar denna veckan iallafall. Trevligt att vi för en gångs skull läser samma kurs nu så vi snackar om samma ämne när vi behöver konstruktiv kritik på vad vi skrivit innan vi skickar in till läraren, om vi behöver lägga till något och så. Tidigare har vi i stort sett läst olika kurser hela tiden men det har ju funkat ändå, vi är ett riktigt bra plugg-team. Ha. ;P
Senare ikväll ska man bort till pappa också för att ge katten mat medans han
image151
är bortrest, pappa då alltså. :P Sedan ikväll blir det väl att sortera tvätt inför morgondagens tvättid och ta det allmänt lugnt, inget mer skandalöst planerat på schemat för kvällen faktiskt. Men jag är rätt nöjd med det också. ;D
image150 Nä, ska väl fortsätta lyssna på min mysmusik nu. Smakprov på vad som spelas just nu;

- Linkin Park : With You
- Nickelback : Far Away
- Avril Lavigne : Happy Ending
- Three Days Grace : Pain
- Linkin Park : One Step Closer
- Nelly : Over And Over
- JoJo : Too Little Too Late
- Daughtry : Over You
- Weezer : Beverly Hills
- Nickelback : If Everyone Cared
 

- converse -

Så började dagen egentligen redan inatt genom att jag inte fick någon sömn alls i stort sett. Halvsov mellan 05.30 och 07.00 när det var dags för mig att gå upp och göra mig iordning till skolan. Seminarium väntade på "Andningsorganen & Astma" och när jag och Y väl kom dit visade det sig att vi var de enda två från vår grupp i kursen "Sjukvård" som dykt upp.
Men vi gjorde ett bra jobb faktiskt och vår lärare sa sedan att det kändes bra för henne att få våra redan satta betyg bekräftade! Tilläggas bör att både jag och Y fick MVG i Omvårdnad så vi blev jätte glada av det omdömet på seminariumet! :D
I slutet av seminariumet tryckte vår lärare på vikten av att vi måste börja göra klart inlämningarna redan nu så det fanns inte mycket annat att göra än att sätta igång idag.
På vägen hem till Y gick vi dock inom Stadium för
image148
att jag hade tidigare under dagen nämnt att jag gärna ville skaffa mig ett par svarta Converse och var bara nyfiken på hur mycket de kostade, ifall man kanske skulle kunna unna sig ett par denna månaden.
När vi kom in på Stadium får jag genast syn på ett par svarta Converse i skinn med "nit-ringar" på och föll direkt. Kollade om de hade min storlek varpå jag såg att det var nedsatt pris.. På första röda lappen stod 699 kr. På andra röda lappen ovanpå stod 499 kr. Bredvid satt ytterligare en röd lapp där det stod "Halva priset på reapriset", what??
Provade dem och på längden var de helt Okej, he, medans de var lite åtsittande i övrigt över foten men Y hävdade bestämt att de töjer sig en hel del och även expediten i affären sa samma sak och till det priset, 249 kr (!!!), kunde jag inte låta bli att köpa dem! När jag kom hem och tittade på ordinariepriset på skolådan låg det på 999 kr!! Vilket fynd, eller vad! :D Och är de inte grymma? ;)

Resten av dagen bestod av pluggande men framåt kvällskanten började jag verkligen känna av min sömnbrist från natten och tog en buss hem vid 18.40. Kom hem och åt lite middag, laxpasta, och tog det lugnt framför TV:n. Höll dock på att somna så tänkte blogga lite för att hålla mig vaken en stund till så att jag inte somnar för tidigt och vaknar mitt i natten.
Men nu känns det ändå som lagom tid att lägga sig i sängen, läsa igenom lite av det som ska gås igenom på lektionen imorgon och sen sova. :)

Nighty night.

- aggressions -

Jag förstår inte riktigt varför jag känner så som jag gör idag eftersom ingenting egentligen har hänt för att provocera fram detta.. Jag är i normala fall en glad person som inte blir arg särskilt ofta, i stort sett aldrig.. Men jag känner mig så förbannad och irriterad på en viss person just nu. Yes, en viss person.
Jag stör mig verkligen så till den milda grad på den här människan att jag nu skiter fullständigt i hur detta kan tas eller tolkas av whoever som råkar läsa min blogg. Skit samma att jag lägger energi på detta, jag måste bara få skriva av mig om detta i det som trots allt är min blogg..!

Jag tror det hela bara har triggats av att jag har fått nog, jag är så vansinnigt trött på detta. Hela den där j*vla attityden, det där jävla egot som skiner starkare än solen och självgodheten som tar över på ett sätt att det bara stockar sig i halsen och man vill framkalla kräkning..! Jag blir så irriterad över att det en gång i tiden sett ut på ett annat sätt och någonstans beskyller jag mig själv för att vara naiv som inte såg igenom fasaden från början; de motbjudande egenskaperna är ju nu mer markant än någonsin så hur kunde jag undgå det från första dagen..? Var det hoppet som tog över på något sätt, hoppet om att den här världen innehöll viss tillit trots allt..? Och just eftersom dessa egenskaper är såpass motbjudande, varför kan jag då inte bara släppa hela grejen och hela personen i ett och samma svep..? Har ju ingen som helst nytta av detta??

För i det stora hela vill jag inte kalla detta för att vara naiv. Om man inte bibehåller viss god tro på människan lär det ju inte leda till något annat än bitterhet och det är verkligen det sista man borde vilja bli. Att vara bitter och misstrogen är hundra gånger värre än att vara naiv och godtrogen, dels genom hur man uppfattas och inte minst för ens egen skull.
Men så sitter jag här nu och stör mig och retar mig på den här människan med dessa egenskaper som går emot allt jag tror på och lyssnar på Kent.
image143 Det retar mig att jag retar mig. Det är så onödigt, det är så energikrävande, det är tidsödslande då man kunde ägnat tiden åt något mer konstruktivt. Men å andra sidan; the outcome of this är kanske väldigt konstruktiv? Detta är ju trots allt ett steg i bearbetningsprocessen om det skurit sig med någon, det är fullt naturligt att hysa agg gentemot någon man upplever har behandlat en orättvist. Och det upplever jag i allra högsta grad, believe me!
Hur mycket har man inte snackat om det förr, att man behöver få vara arg ibland och man behöver få vara ledsen. Man måste få ut dem känslorna och få det ur sitt system och helst innan man kokar över och det råkar gå ut över någon stackars oskyldig jävel.

Så nu, mina kära vänner, låter jag det visa sig i min blogg för en gångs skull.


"Och du vet jag har rätt, jag har rätt - du har fel. Har inte tid med all din skit. Ja ja, jag vet vad vi har förlorat.
Och jag vet att du vet jag har rätt, jag har rätt - du har fel. Hur kan det spela någon roll? Framtiden är ändå utom räckhåll för oss.

Jag skulle alltid vara den som stod bakom dig. Jag skulle alltid svara när du kallade på mig.
Jag skulle alltid vara den som vaktade din rygg. Du skulle alltid, alltid vara..

Den som går igen kommer tillbaks, en dag ska alla skulderna betalas.

Och du vet jag har rätt, jag har rätt - du har fel. Javisst, så längtar vi tillbaks till allt vi ljög om att vi gjorde.
Och jag vet att du vet jag har rätt, jag har rätt - du har fel. Hur kan det spela någon roll? Framtiden är ändå utom räckhåll för oss.
"


Värt att påpeka är att Kents texter är djupa, poetiska och ej att förglömma metaforiska, iallafall om man väljer att tolka dem så. Vilket jag gör.

- change -


Jag är som tidigare nämnt egentligen ingen som lyssnar speciellt mycket på pop utan rock är min stora passion. Men Sugababes låt "About You Now" var ändå väldigt catchy när den kom ut och man spann vidare på texten som är rätt bra.
Refrängen satte sig i huvudet och både melodin och texten är lite av feel-good-music. :)
Så hursomhelst, jag laddade ner albumet häromdagen då jag av en slump hörde ett stycke av låten "Change" som jag fastnade för och måste säga att hela skivan är fasktiskt bra! Det är en skiva man mår allmänt bra av att lyssna på och även om vissa texter trots allt handlar om hjärtesorg är det en bra mix med även tuffare texter i "i'm-way-over-you"-anda. :)
- sugababes front -
Nä, jag blev faktiskt positivt överraskad och har lyssnat genom albumet ett antal gånger nu. ;P Och som det brukar bli med nya skivor finns det ju alltid några låtar man fastnar lite extra för. ;)
- sugababes 2 - På denna skivan, som heter "Change", är "About You Now" fortfarande medryckande och handlar om att medge sina misstag och att man kommit till insikt för hur man verkligen känner. Låten "Change" är lugnare och har en skön melodi, handlar om hur oförutsägbara vissa förändringar kan vara och att man inte inser förrän det händer hur allt kan ställas på sin spets utom kontroll.
Vidare är "Back When" också bra som handlar om hur känslor förändras och att man frågar sig varför. "Open The Door" är i samma stil och även den bra.
Sen har vi de låtarna som är mer "independent woman"-låtar; "Surprise" och "Back Down". I den sistnämna får man klart för sig hur en riktig man är, ha. ;) Och texten till "Surprise" bjuder jag på här;




Last summer we met, I'll never forget. Hanging out every day, guess that era has gone. You got what you want, hope she works out Ok.

I bet you think I'm torn, that you're the one I miss, that I'm over now you're gone but that's not the way it is. Don't go waisting your time expecting me crying, lost like I can't go on. Yeah, my pride's still intact, no danger of that. It must hurt to know you're wrong?

You think I'm on my own just waiting for the chance, I'm getting what I want but it's not the way you planned.


Maybe you've been saying it's a tradegy, maybe yeah for you but baby - not for me. Now I've got someone who's taking care of me, it's you that's crying tears - and I llike the way it feels.

Surprise, why you call me up late at night expecting me to want to die? I'm busy here with some other guy, it's good since you told me goodbye. It's good since you told me goodbye.

- my day so far -

Japp, då börjar skolan på måndag, ska faktiskt bli kul. ;P Skönt med lite struktur igen då man lyckats vända på dygnet en aning.. Hrm. ;) Sedan har vissa kommit hem igen och vissa åkt; Y kommit hem idag från Sthlm vilket jag tycker är riktigt skoj medans dagen började med att jag följde med till Sturup då min bror, hans flickvän och hans kompis ska till Borneo. :) Två veckor ska de vara borta med sin proffisga kamerautrustning varav iallafall en vecka, om jag förstått det rätt, utgörs av vandring i regnskogen.
Massa fotograferande är vad som är tänkt iallafall och sista veckan spenderar de på riktigt fint hotell som man inte hade tackat Nej till. ;) Kanske kan behövas viss avkoppling efter vandringen i regnskogen med all fysisk aktivitet och hög luftfuktighet.
För övrigt har mitt lilla jullov varit nice, har dock inte haft en enda dag ledig egentligen. Knappt varit hemma faktiskt, ha. Haft fullt schema hela dagarna och hittat på en massa men tycker det har varit riktigt kul även om jag nog känner mig lite små trött just nu efter mina ynka 3 timmars sömn inatt. Men men, det tas igen sen. :)
Har även varit iväg med S idag och solat, känns bra. Man ser lite friskare ut nu och inte så himla blek som jag nu i efterhand insett att jag faktiskt var, blä. :P Var även iväg på Väla en runda med pappa efter att vi varit i Sturup för att handla lite scrapbooking-grejer på Panduro, fick ett presentkort där i julklapp av pappa. :D
Nu sitter jag mest bara vid datorn och tråkar mig och lyssnar på musik. Får väl se vad som händer resten av kvällen, skulle eventuellt träffa J och sen bjöd Å in oss till dem för att allmänt bara sitta och snacka en stund och umgås - trevligt tycker jag. :)
Nä, ska väl pausa härifrån ett tag och titta på lite TV nu istället, he.

- loyalty honesty and trust -


Blä. Har känt nu ett bra tag att det finns något jag vill skriva om men inte kommit mig för att göra det. Det känns som om detaljerna kan vara för utelämnande för någon viss och jag har inte samvete nog att skriva om det då. Men då kommer tanken om att det trots allt är min blogg där jag borde få skriva vad mitt hjärta än känner för, så länge det självklart hålls inom vissa ramar; inga namn nämnda och det får verkligen inte såra. Vissa i min närhet kan undra varför jag ens ska ha det i åtanke, om det kan tänkas såra eller inte, då det inte är något skitsnack utan mer fakta - det är ju trots allt inte bara jag som sett, hört och upplevt utan många andra också som har liknande uppfattning som jag om detta specifika tema om inte värre uppfattning till och med. Dessutom; den som blivit illa behandlad i denna situationen är trots allt jag och vissa kan då tycka att jag inte borde visa såpass mycket hänsyn, eller omtanke för den delen heller. Jag får dessutom starkt intrycket av att en annan version av situationen sprids, en version som inte är sann. Eller ja, en sanning med modifikation beroende på hur man vill vinkla det. Och det är också orättvist mot mig.

Stundom har jag känt att jag bara vill skriva allt öppet och ärligt för att få min röst hörd, för de som nu intresserar sig om det nu är av omtanke genetmot mig, nyfikenhet eller rent snokande. Detta i och med mitt intryck av att fel bild av situationen målas upp av den andra parten. Stundom känner jag trots allt att det inte är värt min energi, att den ena och den andra får tro vad de vill eftersom de som står mig nära vet sanningen, så som de själva bildat sig en uppfattning av situationen utöver vad jag har berättat för att lätta mitt hjärta.
 De som funnits runt om och varit inblandade till viss del vet vad som egentligen hänt och när jag till slut öppnade mig och berättade blev vissa till och med lättade att jag tog upp ämnet då de själva märkt saker och ting. För om ni andra, inte så insatta personer, bara visste hur mycket jag har försvarat och försvarat.

Att jag då många gånger valt att inte skriva om någonting gällande detta temat är också för att jag inte vill ha någon pajkastning. Det är inte syftet med att jag eventuellt skulle skriva av mig. Syftet hade isåfall varit att dels få skriva av mig då jag känner att det hjälper mig och dels för att uppnå någon slags rättvisa i all orättvisa. För är det någonting den här situationen är så är det orättvis. Själva situationen i sig är väl visserligen redan halvt förbi men nu kommer allting som uppstår först efteråt och skapar smått förvirring ibland. Emellanåt, när jag hakat upp mig på en viss tanke, kan jag till och med bli fysiskt illamående för att det kan reta mig så mycket att möjligheten finns att den tanken händer. Hur allt varit, under lång period och allt tålamod som tagits fram nånstans ifrån för att tackla det hela, och hur allt blivit kan inte skapa en större känsla av maktlöshet och värdelöshet än vad det gjort.
So much for complete lojalty, honesty and trust. Det enda jag kan trösta mig med är att iallafall jag har rent mjöl i min påse. Men vad ger det mig i slutändan mer än rent samvete när jag ändå blir utsatt för konsekvenser jag inte ens varit med om att orsaka..?
Det skulle vara att jag bidragit till situationen genom att jag just stannade - loyalty, honesty and trust - och inte lämnade allt mycket tidigare, innan det tagit all min energi.

Men å andra sidan känns det som att det är en sådan grej jag gör varenda gång; med min empati förmår jag inte att lämna något förrän jag dunkat huvudet i väggen såpass många gånger att det till slut svartnat framför ögonen.
Visserligen har jag blivit bättre även i sådana situationer, jag förmår numera att till viss del distansera mig såpass att jag inte fullständigt drunknar utan istället får en rejäl kallsup. Det är ju trots allt framsteg, bra bra. Det är som det är just nu, man får tackla det på bästa sätt och sedan gå vidare. Man kommer ju att ta sig igenom det, det är ju inte det det är frågan om. Frågan är väl bara hur många gånger till man orkar ta risken att hamna där igen..? Hur många gånger till man orkar bygga upp detta förtroende som dock är så viktigt..? Men utan att ta risken tar man ju inte heller chansen. Jag antar att det är så man får se det..?

- happy new year -


Ja, då är det nytt år och allt. Som min bror sa; nytt år, nya möjligheter. Så sant så. :) Som tidigare nämnt tänkte jag detta året satsa på att verkligen må bra och inte låta mig dras ner, försöka göra mig av med så mycket negativ energi i min omgivning som möjligt. Vill inte kalla det ett direkt nyårslöfte för planen sattes i verket redan innan nyår och då låg mitt fokus främst på skolan där jag glatt kan meddela att jag även fick MVG i både Etik & Livsfrågor och Psykiatri..! :D Så otroligt glad jag blev, finns inte ord att beskriva! Har levt på den glädjen fram till nu och lär fortsätta göra det! :D
Så har ni några nyårslöften då? Av erfarenhet och av vad man hört verkar det överlag som att folk har svårt för det här med nyårslöften.

Löften görs i ruset av glädje över att ett nytt år börjar och man kan släppa allt gammalt och lämna det bakom sig. Man kanske blir lite väl överambitiös och några blir kanske lite sentimentala och grundar sina löften på det. Helt plötsligt har man tillkännagjort dealen för hela världen och det blir pinsamt och jobbigt när man inte lyckas hålla sina löften och blir pikad resten av året tills det är dags igen. Nä, orka. Nyår eller inte - man kan ju bestämma sig för att göra något positivt med sitt liv iallafall och hålla sig till det. :)

Mitt nyår var iallafall enormt trevligt! Firade med det gamla kompisgänget som tidigare alltid hittade på en massa och hade så kul! Saknat att umgås med dem! Det blev skratt och prat och festen höll sig faktiskt på en bra nivå hela tiden, risken är ju annars överhängande med som sagt sentimentalitet eller allvarliga diskussioner efterhand som promillehalten i blodet ökar. Men det höll sig lugnt och trevligt. :) Det var "knytkalas" och det som bjöds på var bl.a; rostbiff, kycklingklubbor, potatisgratäng, räkpaj, pastasallad, vanlig sallad m.m. Till efterrätt blev det Toffee/Banan-paj som var himmelskt god! :D

Vid halvt tolv började vi röra oss ner mot en park där raketer skulle skjutas. A och J hade köpt egna raketer varav hälften sprängdes på marken och andra hälften faktiskt lyckades ta sig upp dit de egentligen skulle, ha! ;P
Fint var det iallafall och nyårspussen fick man va ingen mindre än bästisen S! :) Det skålades fram och tillbaka och det mesta av min Asti Martini slank ner, så god den är! :)
Efter alla fyrverkerier drog vi tillbaka där festen var och satt och snackade och flummade ett tag till tills typ alla blev lite sega och bestämde sig för att dra hemåt. Väl hemma satt jag och S, som sov över, uppe ett tag till och snacka för att sedan gå och lägga oss och sova gott. :)