- drained -


Den här kvällen har hittills inte varit så lätt. Allting känns ganska mäktigt faktiskt. Övermäktigt.
Jag har knappt någon ork kvar i varken kropp eller själ till att ta itu med detta men ändå måste jag. Imorgon bitti vid 09.00 har jag nämligen min deadline och även om jag är så trött på detta nu att jag tappar andan så vill jag inte heller tänka mig att dra ut på det längre än nödvändigt. Ett val mellan just nu två onda ting där det ena är mer segdraget än det andra. Ser man det så så är det bara att ligga i nu så man blir klar. Men om man inte har orken, vad gör man då?

Inser att detta kanske inte är ett så upplyftande inlägg men sen är det ju min blogg. Jag är ändå glad för det mesta och försöker ha en positiv syn på saker och se framåt men man kan inte vara sådan alltid. Ibland har man sina dagar helt enkelt. Jag har haft några sådana dagar nu och så även ikväll. Kommer nog ha några sådana dagar till.

Jag vet ju att det  kommer att ordna sig, att det kommer att gå över. Men just nu känner jag som jag känner och finns inte mycket jag kan göra åt det just nu. Saker kommer ikapp mig. Och känslan att tampas med detta ensam just i denna stund väger tungt. Och jag har faktiskt inte ork att peppa mig själv just nu. Det kan tyckas uttjatat men tro mig att jag själv tycker det är minst lika uttjatat, det här med att saker kommer ikapp en. Gärna i flera omgångar dessutom. Tror nog att det också har mycket att göra med att man inte släpper fram allt på en gång, det finns inte tid till det - man har annat att fokusera på.

Denna situationen jag är i nu triggar igång väldigt mycket, mycket som jag känner att jag just inte har tid med nu för jag måste hinna färdigt till min deadline, motivationen ligger på minus. Dålig timing. Men är inte det också typiskt? Oh well.
Snart är detta över. Snart kan jag alltså ta det som hittills hängt över mig och även lämna det bakom. Snart.

- hot stuff -


Eller inte.. Hade bara sån grymt dålig fantasi till en rubrik just i detta tillfälle, haha. ;D

Då sitter man här och lyssnar på Takida, närmare bestämt Tear It Up Again just nu. Annars är en gammal favorit A Point Of View..
Ja, hursomhelst. Idag gick jag inte upp förrän vid 13.00 då jag igen somnade först runt 05.00. Som ag sa till Y innan idag så tror jag nog dygnen kommer att bättra sig igen efter helgen när det blir lite lugnare igen och allt är gjort.
Gick upp, tog en dusch och gav mig iväg till Y där jag blev bjuden på mat, så söt. :) Vi försökte oss sedan på lite plugg men kändes inte som om vi hade jätte mycket motivation idag, haha. Satt sedan mest och snackade och kollade lite några klipp på YouTube.
Vid 18.30 begav jag mig ner mot stan för att möta upp J utanför Golden Bamboo, även Å och A anslöt senare vilket jag tyckte var mycket trevligt. God mat och gott sällskap - nice. :)
Runt 20.30 skiljdes vi åt och jag gick hemåt, hade sällskap av A i telefon hela vägen hem och vi snackade om lite allt möjligt, bland annat blev det mer eller mindre bestämt att ta ett glas vin på fredag kväll vilket låter mys. :)
Väl hemma dök en gammal vän upp på MSN som jag inte snackat med på ett tag. Fick frågan om vi inte skulle ta och ses redan ikväll och ja, varför inte? Vi bor typ 5 minuter ifrån varandra. Efter någon minut insåg dock min vän att det fanns lite grejer som behövde göras till imorgon bitti så vi sköt på det till imorgon kväll istället. Blir nog trevligt tror jag! :D Så imorgon blir en heldag som först börjar med Shurgard runt 10.00 på förmiddagen för att sedan ta en strandpromenad med A. Sedan blir det in till stan igen för att plugga med Y, fixa ett ärende runt 20.00 och sen fika med min gamle vän. :)
Resten av denna kväll väntar inget annat än att fortsätta rensa här hemma för min del och packa, kanske går nåt skoj på TV man kan titta på lite emellanåt. :)

- nothing besides the ordinary -

Ja, så var man duktig eller var man duktig igår? Som jag skrev igår pluggade jag en hel del och fick ganska mycket gjort. Senare på kvällen satt jag och funderade en stund om jag skulle ta tag i att rensa en byrå trots allt. Efter lite diskuterande med mig själv fram och tillbaka (vilket är lätt hänt när man inte har någon annan att bolla md :P) så beslöt jag mig för att fixa lite med det. Hm, "lite"? Slutade med att "när man väl har börjat så kan man inte sluta" och jag kom inte i säng förrän vid 05.00, ha. Men kan ju säga att jag kom en bit iallafall! Rensade till och med byrån i hallen också och jag behöver väl inte ens påpeka att sådant tar tid..? :)

Man samlar på sig så mycket när man tänker att "jag tar det sen" och så lägger man det någonstans. Sen glöms det bort eller så har man inte tid, man kanske får besök och städar undan saker som man då lägger någonstans "tillfälligt". Ja, anledningarna och ursäkterna är många. :P
Nu har jag dock bestämt mig för att detta ska bli gjort. Tänker inte ytterligare en gång släpa med mig en massa onödigt utan nu ska det bli ordentligt gjort. Och jag, som iallafall mina vänner anser är något pedantisk, tycker det är rätt jobbigt ändå att veta att saker ligger lite här och där och känner ändå press att ta itu med det. Så nu lär det nog kännas riktigt bra när allt väl är färdigt. Precis, när det väl är f ä r d i g t.. :P

Med tanke på att jag la mig så sent, eller ja, tidigt (?) så gick jag inte upp förrän vid 12.00 idag. Bestämde tid med Y kl. 13.30 nere i stan för att plugga. Vi sågs vid 7Eleven där vi tog en Frozen Cappuccino för att sedan bege oss mot biblioteket. Väl där insåg vi att det nog inte gick att koppla in våra bärbara eftersom vi inte såg något eluttag i cafeterian och vi ville inte sitta i den "tysta" delen så vi gick till skolan istället. Plugg-ruset infann sig och vi var nog ganska effektiva. :D
Vid 17.00 gick vi till McDonald's där vi åt nåt litet och snackade om allt möjligt för att sedan gå tillbaka till skolan och inse att det var stängt. Hade lite svårigheter med att bestämma oss vart vi då skulle ta vägen så efter lite separationsångest och utdragande av tiden på en bänk i solen en stund beslöt vi oss för att gå hem för dagen. Ha. Det är jag och Y och vår separationsångest. ;P

När jag väl kom hem efter en promenad i solskenet satt jag vid datorn en stund för att sedan titta på nästan hela Outsiders, det handlade om dessa killar som fungerade som coacher för killar som vill få till det på krogen. Vilket tema alltså. Okej, ibland är vissa bara ute efter en sak men det jag reagerade på var om det var nödvändigt att bete sig så överlägset och snacka så grovt om det. Det hela blev så otroligt primitivt och grottmännisko-beteende. Klubba ner kvinnan och släpa ut henne från krogen i håret, vettja.
Vad hände med respekten? Kan man inte vara trevlig och faktiskt mena att vara trevlig och ändå få till det? Eller måste det isåfall bli en roll man spelar, att vara trevlig på låtsas för att få vad man vill ha? Och är det primitiva beteendet för att avdramatisera och okänsliggöra det hela för att skydda sin egen sårbarhet? Om det handlar om att behöva anstränga sig så lite som möjligt, är det inte lika mycket ansträngning eller mer att vara äckligt vulgär istället för trevlig? Om inte så är det ju nästan lite läskigt att det grova beteendet skulle falla sig mer naturligt. Well well.

Aja. Nu ska jag väl ta tag i lite rensning igen innan jag lägger mig. Imorgon blir det att ringa några samtal och sen ska det pluggas med Y igen. Senare framåt eftermiddag/kvällen blir det nog lite mat med J. :)

- sunday night -


Ja, då har man pluggat en hel del idag, fick klart två responser och skrev vidare på en inlämning som jag dock kommer behöva mer tid till då den är rätt omfattande. Men det gick rätt bra idag. :)
Mot kvällskanten värmde jag lite pizza från igår och tittade på "Sanningens Ögonblick". Vilket program.. Förstår inte hur folk kan anmäla sig till det. För er som inte känner till det; en person har tidigare fått en massa frågor som denne ska svara på medans en lögndetektor är inkopplad. I programmet blir samma person sedan utfrågad inför sin partner, familjemedlemmar, publik och TV-tittare utan att veta om lögndetektor-resultatet. Efter svaren följer en "spänningspaus" tills en röst säger högt om svaret var sant eller falskt samtidigt som det kommer upp på en gigantisk skärm bakom personen. För varje fråga personen svarat sanningsenligt på kommer personen längre upp i "penga-stegen", är svaret inte i överensstämmelse med lögndetektorsvaret förlorar personen allt.
Alltså, tänk er vilka diskussioner det måste bli i hemmet sedan efter programmet. Ett lögndetektortest är faktiskt inte  till 100 % korrekt, det finns fortfarande en liten marginal även om den är minimal att lögndetektorn har fel. Förstå vilken otur och vad det kan ställa till med isåfall. Ja..

Under TV-tittandet ringde iallafall mobilen vilket slutade i ett samtal på 1 ½ timme med J där det pratades om allt mellan himmel och jord, trevligt så här en söndagkväll. :)
Apropå det tidigare inlägget vet jag inte om det blir någon städning idag, skulle vara om jag kanske rensar en byrå med TV:n i bakgrunden. Vi får väl se. :)
Imorgon väntar iallafall plugg med Y, bra det. Blir skönt när man känner att man kommer någonstans och blir färdig med mer och mer. Har under helgen iallafall skickat in 4 grejer till min lärare så på vissa kommer nog respons  imorgon.

Nä, lite komedi på TV:n skulle nog sitta bra nu. :)

- effektiv söndag for once -


Då var det söndag igen, tycker den dagen oftast kommer väldigt fort. Jag är en sådan person som vill ha måndag och ny vecka. Tycker inte om söndagar, men det har jag visserligen skrivit om tidigare. ;P

Idag skulle jag nog tro att många ligger hemma och är sega eller bakfulla efter gårdagens bravader, vissa kanske har en lugn mys-söndag för att de jobbat hårt gångna veckan och laddar upp inför den nya veckan, vissa kanske går en promenad ute i kommer-och-går-solskenet och har trevligt.
Inte jag dock för jag var duktig och tog det lugnt igår vilket lönar sig idag - ja, man får ju se det positivt. :P Själv sitter jag och pluggar, effektivitetens lampa lyser här hemma och jag tycker nog att det går bra än så länge. Gick inte upp så tidigt idag och det känns lite jobbigt men för en gångs skull känner jag mig relativt utvilad och det är nice. Druckit 1 ½ kopp kaffe och 1 kopp té också så jag är igång. :)
Tänkte försöka beta av så mycket som möjligt under dagen så man inte har så mycket halvfärdigt. Vem vet, jag kanske till och med städar undan och packar lite ikväll efter allt pluggandet. Men nä, nu ska vi inte förhasta oss utan en sag i taget - en sak i taget. Helt plötsligt vill man ju göra massa annat också och helst på en och samma gång, dygnet har för få timmar. :P

För övrigt hade jag en väldigt trevlig dag igår med bror min. Han hade en tenta 9 - 14 och kom förbi efter det och mest hängde här. Vi stack sedan ner till stan för en fika och det var riktigt fint väder ute, härligt. Slutade med att vi satt där ett bra tag för att sedan vandra hemåt åt varsitt håll, eller ja, han cyklade och jag gick. I med iPoden och det var riktigt skönt att gå och tänka på lite allt möjligt.
Kom hem och kände mig något stressad med pluggandet. Hade lite alternativ angående kvällen men kände mig både energilös och stressad på samma gång. Oh well. Slutade med att jag och bror köpte pizza och tittade på TV hemma hos mig, jätte trevligt. :)

Nä, gott folk. Nu ska det fortsätta pluggas innan effektiviten försvinner. :)

- tell me how im supposed to breath with no air -






- weekend pics -


Bjuder på två bilder här från de två senaste helgernas bestyr :P

Hittade först denna från min födelsedag när bland annat N, Y och jag var på Tempel. ;D

image199



Hittade sedan en till från i lördags när man var ute igen fast denna gången på Harry's. :)

image200


Tackar för två trevliga helger. ;)



- lies lies lies -

Vill först och främst bara säga att jag är så glad för att jag har sådana underbara vänner. Tack främst till Y, D och min bror för det stöd jag fick igår - ni anar inte vad det betyder för mig.
Tack Y för långkvällen igår, för att jag får älta och känna att någon lyssnar och finns där. Tack till D för alla stärkande ord och tack M för ditt broderliga stöd.
Jag vill att ni ska veta att även om det kanske inte märks på en gång så gör ni sådan enorm skillnad när ni låter mig veta att det finns människor där ute med stora hjärtan - speciellt i en situation där det framgått att det finns dem utan empati och ärlighet.

För det var det som bekräftades igår, att såpass mycket av det som sagt och gjorts inte varit något annat än lögner. Ifrågasätter allt det jag blivit matat med under så lång tid och någonstans trott varit.
På ett sätt var det inte oväntat men jag antar att jag ändå hoppades på att bli motbevisad eller iallafall behandlad med respekt.
För vilken gång i ordningen sitter jag nu här och känner mig grundlurad, kränkt och nedvärderad? Jag vill inte alls sätta mig i offer-rollen, jag vill bara få säga det jag vill säga om att ha blivit behandlad med noll respekt och hänsynslöshet. För att bli behandlad på ett sätt som bara boostar någon annans överdimensionella ego, det är kränkande - som att jag inte skulle vara värd mer.
Jag känner mig vilseledd och att jag blivit ledd in på fel väg med flit. Att jag känner mig arg har inte med något annat i den här situationen att göra förutom det faktum att någon som påstått sig vara min "bästa vän" grundlurat mig med avsikt av enbart egoistiska skäl. Min fråga blir hela tiden "varför".
Det är den rutan man hamnar på, om och om igen. Varför?
Är det något jag värdesätter högt så är det lojalitet och att bygga upp ett stabilt förtroende. Denna någon har nu trampat över allt det som betytt någonting för mig och inte minst som denna någon ihärdigt försäkrat mig om faktiskt är.
Jag förstår inte. De som sagts och gjorts av denne har varit oprovocerat från min sida och det har inte bara hänt någon enstaka gång; kontinuerligt under en lång period nu har jag fått höra en del som jag inte ens bett om att få höra. Det som är oförståeligt är varför denna väg valdes, att leda mig in på ett spår som tydligen skulle visa sig vara helt fel? Speciellt när allting just har varit oprovocerat och bara blivit sagt/gjort rent spontant?
Visst, jag har ju distanserat mig och tagit allt hittills med en nypa salt men någonstans fastnar ju detta ändå - jag är ju inte fullständigt känslolös.

Varför hålla kvar och envisas med att försäkra mig om saker som nu i slutändan är fullständig bullshit? Varför grundlura mig med flit, jag förstår inte varför? Det värsta är att jag är ganska säker på att detta inte på något sätt rör den andra i ryggen.
På ett sätt är hela alltet ändå vad som varit en röd tråd genom hela vår historia; att jag blir vilsledd gång efter annan för att den andra inte kan reda ut sig själv och sina behov. Varför göra mig till en spelbricka i ditt falskspel som enbart går ut på att du ska få känna dig över alla andra?
Vad har jag någonsin gjort dig för att förtjäna ditt beteende?

Jag och Y pratade länge och väl om det här igår men båda hamnade på ruta ett hela tiden, vi kunde inte komma på ett enda vettigt skäl till ett sådant här beteende.
Detta har kostat mig såpass mycket att jag sa till Y igår att just nu känner jag verkligen att jag vill inte ha något mer med detta att göra. Jag vill knappt ta i det här med tång och jag nästan önskar att jag aldrig haft med detta att göra från början. Det är nog det som är det mest hemska med hela situationen, att man faktiskt nästan önskar att man aldrig träffat den här människan.
Jag och Y kom då in på hur det måste kännas..? Hur det känns att beté sig och behandla någon så svinaktigt att den andre verkligen inte vill ha något mer med denne att göra? Hur det känns när någon önskar att denne aldrig låtit den andre vandra in i dennes liv?

Detta är något som verkligen känns men det är inget som jag kommer låta kom åt mig mer än så. You're just ain't worth it.

- break -



- telefonköer -


Ahh. Då satt man först som nummer 58 i telefonkö till ComHem. Kommer fram efter en hel del ComHem-hjärntvättning som spelats upp i luren och frågar om bindningstiden för att bara konstatera att det fanns inte så mycket man kunde göra med uppsägningen av bredbandet. Så jag la på.
Kommer på nån sekund senare att de trots allt inte sa någonting om varesig telefonen eller TV:n så jag ringde upp igen. "Du är nummer 55 i kön"..
Kommer äntligen fram, förklarar läget för en kille som faktiskt presenterat sig som "Enrique Iglesias". Blir omkopplad. Det tutar upptaget. Ja, vad gör man.

- my b-day -

I lördags var det min födelsedag som blev hur bra som helst, hade en super dag! :D

Dagen började med att jag sov ut till ca 10.00 och blev sedan uppvaktad med en present och en kopp té. :) Presenten var Britney Spears senaste parfym, "Believe", som jag inte ens visste fanns, haha. Har gillat hennes parfymer hittills och så även denna som doftade lite åt citrus. :) Gick upp och gjorde mig iordning för att sedan bli serverad två mackor med mosad avokado på av J, mums! :D

Vid 11.45 kom min bror och hämtade mig för vid 12.00 väntade lunch med pappa. Väl i stan mötte vi upp pappa utanför Brooklyn, aldrig varit där tidigare men det är trevligt ställe jag skulle rekommendera, maten var jätte god! Min bror bestallde in fish & chips medans jag och pappa tog laxpasta med pesto. :) Under lunchen blev det ytterligare present av pappa, en parfym från Azzaro - "Now" som doftade jätte gott och flaskan hade fräck design!

Efter lunchen fick jag skjuts hem och plockade mest ihop lite saker for kvällen och lyssnade på musik. Blev hämtad vid 16 av bror och vi åkte hem till mamma. Där väntade både tårta och presenter :D Fick en hel del blommor vilket alltid är väldigt uppskattat och ett täcke av mamma som hon köpt i Peking, riktigt bra kvalite som är gjort för hand av kokonger, ger värme på vintern och håller sig svalt på sommaren! Riktigt nice! :)
Medans vi åt tårta fick jag ytterligare en present som låg i en jätte söt present-påse med handtag gjorda av pärlor. I den, under en massa rosa fluff, låg en svart liten låda.. Jag plockade upp den och fick en smärre chock när jag såg att det jag höll i handen var en iPod Touch på 32 GB!! Blev så himla glad, hade jag aldrig väntat mig! :D
Min gulliga bror som hade idén och drog ihop mamma, pappa och mormor för att tillsammans ge mig detta fina, tack än en gång! :D

Någon tårtbit senare var det dags att göra sig iordning inför kvällen och jag hade bstämt mig för att locka håret vilket tar en mindre evighet.. Lockarna höll i sig hyffsat bra under resten av kvällen också faktiskt. :) Sminket gick snabbast och tills man nätt och jämt hunnit byta om kom resten av folket som bestod av bror + hans flickvän S, J's son C + hans flickvän (min barndomsvän) C, J's son A och min kära Y. :)
Alla var bjudna på fördrink + tilltugg vid 19.00 och det var massa trevligt! Fick körsbärschoklad (hur visste han att jag tycker om körsbär?) och After Eight Sticks av A och presentkort på Väla + Wayne's + bio av C + C, tack så jätte mycket!! Sådant som kommer väl till pass när man är fattig student, haha! ;D Av Y fick jag en super söt lila namnbricka med mitt namn och framtida titel lagom tills man är klar med utbildningen den 16 maj! :D





Strax innan 21.00 gick alla mot bussen för att åka in till stan där mamma bokat bord på Tempel. Där bjöds det på lyxig 3-rätters som smakade helt underbart! Till förrätt var det svamp-fyllda mini-piroger, huvudrätten bestod av oxmedaljong + friterad potatis och efterrätten bestod av bakad mango med glass, super gott! Till det delade jag och Y på vitt vin. :)
Vid 00.00 när nattklubben skulle öppna drog sig J's son A hemåt pga ålder och min bror + hans flickvän S drog hemåt pga trötthet efter hårda träningspass samt bakfylla, ha. :P Jag, Y, mamma, J, C + C drog vidare en trappa ner till nattklubben där det dracks drinkar, öl och shots. :D Det dansades en del men efterhand som kvällen gick kastade först C + C in handduken och till slut åkte även mamma och J hem - sist kvar var jag och Y som inte gav oss förrän stängningsdags vid 05.00, haha. :) Innan dess hann även Y's sambo N droppa in och var super gullig som bjöd på både cider och shot, thank you! :) Tack även till Y som bjöd på cider! :) Hade sjukt kul! :D




Under kvällen var det även lite drama; ena incidenten utgjordes av en kille som uppmärksammade en under några timmar för att till slut förstå vad "ointresserad" innebar, dock efter tillsägelse av även Y. Senare när det var stängningsdags träffade man på ytterligare en kille som även han var något enträgen. Språket var inte det bästa och han försökte kalla på en "kompis", för att verka pålitlig, som påstod sig enbart känna killen ifråga från Tempel. En fråga bara, varför skulle jag lita mer på "kompisen"? Sen var jag trött och ville hem dessutom.
Båda följde mig och Y bort mot stadsparken där det blev ett stopp vid ett snabbmatsställe där han genom ytterligare en vän, som jobbade där, försökte få mig att inse att han var en bra kille. Jag brydde mig ganska lite om det och gick därifrån tillsammans med Y i riktning stadsparken för att gå hemåt när de kallar efter mig, de verkade dock ge upp. Irriterande när man ska behöva säga samma sak flera gånger om, varför räcker det ibland inte första gången man säger ifrån..?
Jag och Y stannar till vid gatan innan parken för att vi snackade om någonting och plötsigt dyker dessa killar upp igen för att snacka. Orka? En annan kille, som även han var på Tempel tidgare under kvällen, aka reagge-killen dök då också upp och kände igen mig och började snacka. Den här andra enträgne killen börjar putta bort honom varpå reagge-killen inte fattade någonting. Tror jag det, jag fattade inte heller någonting..! Reagge-killen frågar vad han håller på med varpå enträgne killen spottar på honom..!! Jag var helt ställd, fattade ingenting! Snacka om noll respekt!
Reagge-killen började mista tålamodet (såklart..) och hela gruppen människor som nu stod där började höja tonen och gå in mot parken. Det hela kändes väldigt obehagligt så jag och Y drog oss undan för att på avstånd höra hur det hela avtog. Skönt det iallafall, vem vet vad som hade kunnat hända. Vilket beteende, finns verkligen människor till allt!

Ja.
Allt som allt hade jag iallafall en underbar födelsedag med mycket skratt och glädje! Fick Grattis-hälsningar från alla möjliga håll som gjorde mig så glad och nära och kära omkring mig! Tack så mycket allihopa som satte guldkant på min dag! :D Ovärdeligt! <3

- on the ground -

Då sitter man här med laptopen i knät och lyssnar på Mobys nya helt suveräna skiva, "Last Night". Redan fastnat för just två av låtarna; "Ooh Yeah" och "Mothers Of The Night" - härliga båda två! Den första blir man så där mys glad av och den andra är så avslappnande. :)

Nu väntar strax ett bad, ska bli mysigt. Funderar på att göra en kopp te men kan inte bestämma mig om jag ska dricka den före eller efter badet, hehe.
Åh, är i ett riktigt mysigt state-of-mind just nu, så skönt. Känt mig så stressad, eller ja, händer ju mycket och sånt men det är som att jag nu fått en tillfällig liten paus - ett litet andrum. Och om det så bara varar tio minuter till nu så är jag glad. :)

Apropå musik, kom och tänka på en låt idag som jag fick för väldigt länge sen av min fina vän D; The Smiths - Asleep. En väldigt fin låt. Den kan tyckas sorglig, det beror väl på hur man tolkar, men också väldigt vacker. Och när man kommer att tänka på sådana gamla låtar som man en gång fått av en nära vän av en viss anledning, då blir man smått nostalgisk. :)
Musik betyder så mycket för mig att jag lätt kan beskriva olika perioder i mitt liv genom musik, vissa känslor, vissa minnen, vissa människor - allting har sin musik. Helt otroligt egentligen hur det fungerar.. En viss rad i en låt tar en tillbaka till en viss period och man minns exakt tid och rum - exakta känslan och tanken just då.
Underbart är det när man har någon likasinnad att dela det här med. Både Y och D är sådana personer för mig. När det gäller Y har vi kanske inte samma musiksmak men vi delar passionen för musik och det vi gillar lika kan vi tillsammans försjunka i. :) När det gäller D har vi ganska liknande musiksmak och delar själva känslan. Om jag nu skulle ha svårt att sätta ord på en känsla hade jag nog enkelt kunnat bara ge D en låt och D hade förstått direkt vad jag menar. :)
Music and mind works in mysterious ways, doesn't it? :)

Så.
This one's on me, memories. :)



- yesterday -


Igår var en ganska full dag. Dagen "började" med att jag, för tredje natten i rad, vaknade vid 3-4 tiden någorlunda utvilad efter bara ca 2 -3 timmars sömn. Konstigt, javisst. Halvsov tills jag skulle gå upp, bla bla. Lektion 09.00-12.00, vi skulle se filmen "En Sång För Martin" men vår lärare hittade inte den filmen och tippade på att den var utlånad så vi fick se den Oscarsbelönade "Iris" istället med bland annat Kate Winslet i en av huvudrollerna. Det var en väldigt bra film som visar hur det kan vara när den man älskar med åldern utvecklar demens, en sjukdom som måste inge stark känsla av inte minst hjälplöshet. Utöver filmens handling och budskap fastnade jag verkligen vid valet av talspråk och deras varierande sätt att uttrycka sig - att på det sättet nyttja ord är konst. :)

Efter filmen gick jag hem och pluggade lite för att sedan bege mig ner mot stan för att möta upp C vid 14.00 för en fika. A kom också och det blev Graffiti där alla åt varsin äppelsmulpajsbit med vaniljsås. :) Trevlig stund med en del skratt. :)
Y mötte oss vid 16.00 och vi alla följdes åt till Bibliotekete där C skulle vara med på något pyssel. Resten av oss gick vidare mot söder där Y handlade hårfärg och A handlade lite mat. Vi "vinkade" sedan av A vid bussen då A skulle hemåt och jag och Y gick hem till mig.

Väl hemma skulle jag hjälpa Y med hårfärgningen och jag måste säga att resultatet blev riktigt bra, yay :D Förutom att färga hår snackade vi som alltid om allt mellan himmel och jord över kaffe, som de coffee-junkies vi är. ;P Lilla Y, hur ska det gå över sommaren egentligen när vi sommarjobbar på varsitt håll?

Efter Y's hårfärgning och styling fick Y skjuts hem och jag begav mig till mamma. Där blev det god middag gjord av J och sen blev det film; "Walk The Line" - har velat se den i en hel evighet nu..! ;D Den var jätte bra, så fint med människor som ställer upp för de som är i en svacka och behöver lite extra stöd. Vilken stark kärlek det kan finnas människor emellan och de starka band de kan skapa. Stundom känns det som att många glömmer vad kärlek handlar om, att finnas där och inte ta för givet. Det är trevligt, mysigt och välbehövligt att ibland bli påmind lite extra om att det faktiskt finns där ute. :)

image185

- and so the day has come to an end -

Ja, man kom ju upp i tid imorse men likväl blev det bussen då man var ute i sista sekund, skamligt. Introduktion i Socialpsykiatri stod på schemat, älskar allt som berör psykologi, psykiatri och filosofi så jag var ju nöjd. :)
Efter detta blev jag upphämtad av mamma för att bara spendera en lugn eftermiddag hos henne med en del snack, välbehövligt efter gårdagens mående som var lite o-roligt. :P
Det känns någorlunda Okej nu iallafall, bara väldigt trött så ska strax lägga mig. Ska upp i tid imorgon då vi fick en extra insatt lektion för att se en film inför seminariet om demens; "En Sång För Martin", någon som sett?
Efter det blir det att agera bollplank åt Y som ska köpa hårfärg, sedan väntar fika med C och efter det ska jag hjälpa Y med själva färgandet av håret. Eller ja, slingandet. :) Sist men inte minst blir det middag hos mamma. :)


image184


- rainy -


Sitter här nu med en kopp té och tycker det är allmänt trist med det dåliga vädret. Bara den grejen att jag är uppe utan större problem är konstig. Senaste nätterna har varit konstiga.
Igår natt somnade jag vid 00.00 och vaknade vid 04.00 - kände mig helt utvilad. Bra, kan man tycka, men det är ändå konstigt med tanke på hur lite och dåligt jag sovit på sistone. Men visst, när jag då kollade på klockan och insåg att jag hade tid på mig att sova ytterligare 3 timmar var det ju nice till en början men de 3 timmarna blev rätt sega till slut.
Nu i natt hände liknande sak; somnade vid 00.45 och vaknade vid 03.00 - utvilad (!). Somnade om, kände som om jag hade sovit i flera timmer, kollade på klockan som visar 04.00.. Liksom, va?
Försöker sova vidare men det blir inget annat än vaknande med jämna mellanrum och halvsömn tills jag nu vid 06.40 betämde mig för att gå upp. Blev till slut bara frustrerande. Och nu sitter man här vaken 3 timmar innan skolan börjar - är mest rädd för att bli super trött lagom tills jag ska iväg. Sen blir man ju trött tidigare på dagen desto tidigare man har gått upp, naturligtvis, och man har ju lite grejer att göra.

Nä, nu blir det frukost framför "Vakna Med The Voice". Ha en bra dag! =)


image180