- relief -


Efter de senaste veckornas dåliga mående, och senast igår, vaknade jag med en känsla idag.. Jag kände mig.. Glad..!
Jag kände en lättnad av något slag, som att jag kunde andas ordentligt igen, jag kände energi! Vem vet hur länge det håller i sig under dagen men just nu är jag så obeskrivligt glad..!! :D
Jag har inte sovit natten igenom men jag har iallafall inte haft några mardrömmar så bara det var en stor lättnad. Jag blev också för en gångs skull glad för att solen sken ute idag, har blivit mer nöjd på sistone när det har regnat..  Men hursomhelst, jag var bara tvungen att skriva ner några rader om att jag just nu i denna stund faktiskt känner glädje och lättnad! Vilken andhämtningspaus! :D



- more than just words -

Trötthet. Missförstånd. Irritation. Tjafs. Saknad. Ledsamhet. Mardrömmar. Utmattning. Uppgivenhet. Illamående. Frustration. Oro. Ångest.

Kärlek.

- i need some peace -

Idag är min lediga dag. Igår var vi på Wallmans, underbart kul var det. Fick det av mamma som försenat student-firande för att hela familjen inte lyckats vara helt samlade här i Oslo förran nu. :P Men det ska jag berätta mer om i ett annat inlägg när jag kanska kan lägga upp lite bilder som broren tog.

Hursomhelst.
Min lediga dag. Skönt. Bara få slappa lite. Eller ja, en liiiten stund till tills jag måste sätta igång och plugga. :/  Men trots att det är min lediga dag mår jag inte så bra idag. Jag har drömt mardrömmar hela natten vilket resulterade i att jag vaknade ångestfylld med tårar och ont i magen. Försöker skaka av mig känslan och andas lugnt för att inte ha hjärtklappning.

Det är väldigt påfrestande för så här har det varit nu i några veckor. Om det inte är mardrömmar så är det obehagliga  drömmar och jag vaknar alltid flera gånger under natten och har svårt för att komma in i en sammanhängande sömn igen. Och drömmer man så där så sätter det sin prägel på resten av dagen sedan och på det man tänker under dagen. Det är inget skoj alls.

Jag har lite dov huvudvärk och känner mig seg. Jag försöker att ignorera det jag drömmer men nånstans vill de inte släppa mig. Är det något jag bör ha i åtanke mer? Är det något som försöker säga mig något? Kommer drömmarna på grund av någon omedveten magkänsla eller har jag en viss magkänsla för att den blivit skapad av drömmarna som egentligen inte betyder någonting..?

Jag vill helt ärligt inte bry mig om det men det gör mig irriterad. Men jag tror att jag i grund och botten bara behöver stabilitet. Jag är trött. Jag är disträ. Denna sommaren har 100 % plugg och 100 % jobb överlappat varandra både i början och nu i slutet. Den sömnen jag får är ju ingen vettig sömn.
Nä, stabilitet behöver jag. Jag behöver ha mina vänner omkring mig. Jag behöver ha ett hem där mina saker finns, där min prägel är satt. Jag behöver lugn och jag behöver trygghet. Jag behöver varaktighet i de tingen som betyder mest för mig. I need clarity.


- takida -


Då har man varit hemma i helgen och det har varit en lite stressig men super mysig helg. Blir lätt stressigt när man är hemma kort tid och man vill hinna med allt + att ta det lite lugnt vilket jag i regel aldrig hinner. Men denna gången blev det nån stund över där jag bara kunde få se en film och det var skönt, jag har varit så extremt trött på sistone och är fortfarande. Och nu pratar vi inte "jag-sov-lite-för-lite-inatt"-trött utan "totalt-utmattad-att-jag-nästan-somnar-ståendes"-trött. Mer eller mindre.

Jag fick mig iallafall en super söt överraskning av N. Det var nämligen så att jag redan för nån månad sedan hemskt gärna ville gå på Takidas konsert denna helgen. Vi sa då att vi skulle gå men när det började närma sig så fanns inte riktigt möjligheten och jag trodde inte att det skulle bli av. Plötsligt fick jag dock ett MMS visandes en bokning av något slag med texten; "Hej älskade. En överraskning :) Gissa var ;) Puss". :D Så glad jag blev!
Fick även veta att A och en annan N också skulle dit, även min bror skulle dit för att fotografera. Vi mötte upp dem där men jag och N stod nere vid scenen både på Von Benzo och Takida medan de andra stod längst upp. Broren sprang runt med sin brutala kamera mellan scenen och staketet, riktigt fina bilder fick han till!
Von Benzo var som vanligt bra, speciellt gitarristen showade till ordentligt och det var bra tryck på favoriten "I'm On My Way". Men Takida.. Åh, Takida.. De var suveräna! De var bra på Hultsfred men denna konserten var faktiskt ännu bättre! Rösten är helt otrolig och känslan både rösten och musiken inger satte sig verkligen! I princip alla sjöng med på ett fullsatt Sundspärlan och vissa låtar kändes extra mycket så som Reason To Cry, Burning Inside, Curly Sue, Losing, Handlake Village och Halo - man ville bara gråta! Med N's armar runt mig under hela konserten stod jag och njöt i fulla drag av tillvaron, detta underbara band och deras härliga framträdande! <3





Detta väntade mig när jag kom hem. :D


     

  

  

- update -

Jahapp, tänkte skriva ett litet inlägg men har ingen fantasi till att skriva egentligen. Men för mina nära och kära iallafall; har nu ungefär 3 veckor kvar i vackra Oslo innan det bär av hemåt igen. Men ska bli ganska skönt att komma hem igen (trodde inte jag skulle säga det..) och få stabilisera sig lite. Det har ju hänt en del men mer om det en annan gång. ;)

Har haft en mysig tid här iallafall, jobbar nu i veckan för att sedan åka hem över helgen. Ska därefter upp igen och jobba ca 1 1/2 vecka och sedan är det de sista strökurserna på Komvux som gäller. :) Byta stad lär jag väl delvis göra iallafall då jag ska vara hos Älskling framöver men kommer ju vara en del i hemstaden då vännerna och skolan är där. :)

Räknar dagarna nu tills jag ska hem över helgen, bland annat få va med Älskling igen och träffa min underbara Y som jag inte träffat på hundra år och självklart mina andra fina vänner. Förhoppningsvis blir det även Takida-konsert, lovely! :D
Denna gången slipper man också sitta på en fullsatt buss i 7 timmar enkelresa, hela familjen ska nämligen ner så det blir bil både fram och tillbaka, nice!

I övrigt denna söndag ska jag inte göra nåt annat än att slappa, min enda lediga dag. Jag och S ska strax ockupera sovrummet, eftersom de andra tittar på OS i vardagsrummet, och titta på hela "Rapport Från Himlen"-serien som gick på SVT för en himla massa år sedan. En ungdomsserie egentligen men som både jag och S fastnade totalt för när vi var små och av en slump hittade jag den i vintras på DVD i mataffären "Oj", hehe. :) Så det är vad jag kommer att göra de närmsta 4 timmarna. ;P




Apropå ingenting egentligen så väntade denna fina middagen mig när jag kom hem från jobbet en kväll när Älskling var i Oslo och hälsade på mig.. Wok med vitlöksbröd och tända ljus till det, så otroligt söt han är och gissa hur glad jag blev..? :D