- these things -


Somnade först efter 05.00 någon gång i morse, fråga mig inte varför - vet inte riktigt varför sömnen varit som den varit senaste nätterna. Kanske är spänningar, händer rätt mycket omkring mig nu faktiskt. :)

Well, vid 09.30 kom pappa och hämtade mig för jag behövde handla lite på Maxi, skönt att inte behöva ta allt på bussen och idag regnade det dessutom. Tråkigt att det nu är sådant väder, hoppas det lättar sen. :)

Nu sitter man och lyssnar på No Doubt och jag vet inte riktigt i vilken ände jag ska börja dagen. Börja med att äta lite frukost kanske, sen diska. Efter det plocka undan lite grejer här och där, sen får det nog bli lite plugg. Får se vad resten av dagen has in store for me, har ju alternativ men känner mig en aning förkylningshängig så, blä.. We'll see. :)

- given -

All I've got to say is that you have to act like a friend in order to be friends with someone. After a while everyone gets to that point where they're just tired of being neglected and taken for granted.
Everyone.

image177

- lady day -


Idag är det tydligen "Marie Bebådelsedag" - "Lady Day" på engelska - aka "Våffeldagen". Jag har helt ärligt ingen koll på sådana här dagar, såg det mest av en slump i min kalender. I och med min dåliga koll har jag heller ingen aning om när man man äter semlor eller när Kristihimmelfärdsdagen är. Inte har jag någon koll heller på när man ställer om klockan, varken inför sommaren eller inför vintern så i det fallet har jag tur som blir uppdaterad med ett sms om sådant här av min pappa.

Men för att återgå till saken.
Sitter och pluggar med MTV i bakgrunden och hade precis funderat över vad den här dagen egentligen står för när jag (av alla ställen) faktiskt blir upplyst om det just på MTV. Så nu mina vänner tänkte jag dela med mig här, eller jag kanske var "den enda" som inte visste detta..? :P

Tydligen är det idag iallafall 9 månader till jul, med andra ord är idag dagen då Jesus "blev till", därav "Marie Bedbådelsedag". Att det samtidigt är "Våffeldagen" beror på att denna dagen från början hette "Vårfrudagen" efter just "Jungfru" (Maria), när man sedan sa det fort blev "Vårfrudagen" till "Våffeldagen" vilket vissa där ute tog vara på..! ;D

Efter allt våffelsnack blir man iallafall duktigt sugen på våfflor, kan inte ens minnas när jag åt det sist. Synd då att man inte ens äger ett våffeljärn, ha.. ;P

image170

- i long for the release -




Moby feat. Debbie Harry - New York, New York

En feel-good låt :)


- veckan som gått -


Senaste veckan har varit riktigt trevlig. :) Förra helgen spenderades helt och hållet hos mamma då det var hennes helg hemma, även bror + hans flickvän var där. Det hittades på lite av varje och på söndagen åts förskott-påskmiddag eftersom mamma + hennes man J är i England under påskhelgen. På söndagen kom även J's söner och min vän C som är tillsammans med J's äldsta son. :) Efter middagen åkte nästan alla ner till stranden där det blev en promenad i solnedgången, super mysigt. :)

        

Början av veckan bestod av skola, städning och visning. Onsdagen hade jag egentligen lektion men mådde så ofattbart dåligt att jag knappt kunde ta mig ur sängen, illamående som inte var av denna världen. :( Blev väckt vid 12.00 av A, som jag hade sagt att jag skulle hänga med för att köpa en sulki till lille A. Gjorde mig iordning lite snabbt och stack ner till stan där jag mötte upp A. Efter sulki-kollandet åkte vi hem till A där vi åt gott och snackade och tog det mest lugnt. Kände mig inte så pigg på buss-resan hem så det blev sleep-over.
Dagen efter mådde jag lite bättre och blev bjuden på värsta lyxfrukosten av A som bestod av bacon, stekt ägg och pannkakor, mums. :D Hängde därefter med henne för att köpa sulkin och både A + lille A verkade båda glada över inköpet, nu slipper hon den större barnvagnen. :) Hängde med A hem igen där vi lagade mat och bakade bananchokladkladdkaka, såå gott. Tog det lugnt framför TV:n och A fick även lust att fläta mitt hår ett antal gånger och jag blev nöjd varje gång. ;D Tog sista bussen hem och pratade sedan ett tag i telefon innan jag bestämde mig för att sova.
Denna dagen har mest gått åt till att sova och sega framför TV:n, haha. Bror kom sedan vid 16.30 för jag skulle klippa honom innan vi stack hem till pappa på påskmiddag. Där bjöds det först på förrätt bestående av brucetta, därefter huvudrätten som bestod av kolja i ostkappa (?) + curly fries - super gott! :D Efterrätten åts sedan framför Let's Dance och den bestod av persikohalvor med sås gjord på gräddfil, farinsocker och kanel (tror det var någon ingrediens mer..) gjort i ugn. ;D

Nu är man hemma igen och funderar på om det inte är läggdags snart, kanske ser en film först. :) Glad påsk!


- zoe jane -



 
En gammal favoritlåt med en av mina absoluta favoritgrupper, Staind. Tröttnar aldrig på denna. Oerhört vacker melodi och text, Aarons röst är underbar. En låt som nästan brings me to tears. So without further ado, I'll let it speak for itself.

- healing -


Idag var det för ovanlighetens skull heldag i skolan, 08.30 - 16.00. "Estetik och kultur inom vården" var temat men efter att vi lämnat skolan igår med förvarningen att inte ha på oss oömma kläder om vi kanske fick färg på oss så visste man inte riktigt vad man skulle förvänta sig.
Klippa, klistra och måla/kladda-stunder har man ju varit med om förr i skolan där poängen varit att "släppa loss" och bejaka den halvan av hjärnan som oftast är i vilotillsånd, det har dock alltid blivit så tramsigt och löjligt av det hela och mest känts onödigt till slut. Så, man befarade ju en aning att det skulle bli en "favorit i repris" men jag kan av hela mitt hjärta säga just nu att jag är så glad för att vår grupp i skolan fick vara med om det här.



Det hela började med att vi fick en saga berättad för oss i "prins-och-prinsess"-stil och därefter skulle vi med kladdkritor och vattenfärg måla ett motiv vi fastnat för i sagan. Detta var faktiskt riktigt mysigt, vem gillar liksom inte sagor? :) Det motiv som jag målade fram var prinsessan när hon blivit förvandlad till en guldgås, haha. ;)



Efter en kort fika-paus blev det en kort meditation med syfte att slappna av och rensa huvudet på gamla tankar för att sedan låta "färg av ljus" måla tankarna och sedan låta denna färgen droppa genom kroppen - härligt. Kan ni inte se det framför er? Bara att höra det känns underbart, "färg av ljus". :)

Efter detta fick vi ställa oss framför två långbord klädda med papper och färg för att sedan låta penseln gå lite hur som helst. Efter några sekunder skulle alla ta ett steg vidare och detta fortsatte några varv. Nästa uppgift blev sedan att leta fram 3 st bilder/motiv i de här stora färgskapelserna och därefter klippa ut dem och klistra på ett vitt pappersark. Det som återstod av det vita pappret fick vi sedan måla och fylla ut med vattenfärg/kritor och då gå efter den vision eller känsla vi hade. "Finishen" blev sedan att vi skulle skriva en berättelse/saga utifrån vad vår "konst" nu än föreställde och sedan berätta detta för gruppen. :)
Mina bilder jag klippte ut och klistrade fast var ett "klot" bestående av några cirklar i orange och svart, ett hjärta, en blomma och slutligen någonting som liknade en sol. Solen blev en halvcirkel och blev satt längst ner på pappret i mitten, ovanför sattes restrerande 3 bilder lite ihopsatta och utifrån solen målade jag vågor utåt i regnbågens färger.
Min "saga" blev i något filosofisk stil där solen var universums mittpunkt - hjärtat var människans mittpunkt. Det finns mörker och regn - det finns deppiga dagar och sorgsna dagar. Poängen blev att det behövs både regn och sol för att få regnbågens färger att lysa som klarast - naturens regnbåge liknade jag vid människans liv.

Efter lunchen skulle vi ställa upp oss vid långborden igen och dela in pappret framför oss i 4 delar. Därefter fick vi lyssna på 4 musikstycken och utifrån det måla de känslor vi fick av musiken. Detta var både roligt och jobbigt. Musik är mitt allt och därför framkallas alla möjliga känslor väldigt lätt hos mig när jag hör musik. Det som var svårt var att få ner känslorna till en bild och det som var jobbigt var alla möjliga känslor som bubblade upp.
Till varje bild skulle vi skriva det ord vi förknippade mest med känslan vi hade till resektive bild. Mina ord blev "fridfullt", "mörk passion", "lugn" och "natur". :)
"Fridfullt" kom av ett stycke gregoriansk musik, "mörk passion" kom från en dramatisk tango-aktig låt som var åt det mörka hållet (tyckte jag), "lugn" var ett stycke med lite porlande vatten och andra ljud som fick mig att tänka på grönska. "Natur" var en låt som först ingav känslan av hot eller överlevnad men inte på något sätt vilt eller aggressivt, mer en "ond aning"-känsla blandat med lite indian-sång. Det var svårt att välja ett ord för sången ingav ändå en känsla av "frihet" så därför fick det bli "natur" - kan vara både fri och farlig.
När vi var klara tittade vi på allas bilder och alla fick förklara hur de hade tänkt och så. :)



Mästerverk, right? Haha.. ;P


I sista momentet fick var och en välja 3 kort från en korthög som föreställde olika motiv och vi fick bara själva titta på dem. Utifrån bilderna skulle vi nu skriva ytterligare en saga men vi fck nu 4 minuter på oss och var tvungna att skriva konstant. Vi skulle inte tänka efter och om vi inte kom på nåt för sekunden skulle vi hellre bara skriva "la la la" tills vi kom på nåt - pennan skulle gå hela tiden i 4 minuter. Till vår saga skulle vi sedan rita en tillhörande bild.
Jag fick ett kort med en skattkarta, ett med vad som såg ut som ett träsk/sumpmark och ett med en skog där ett djur låg bakom ett träd dödat av en pil.
Min historia blev om Prins Theodor som fått i uppgift att hitta en skattkista och till sin hjälp hade han en karta och sin trogna springare (som jag tänkte skulle blir skjuten av en pil sen..). Detta var då en väldigt ansvarskrävande uppgift som han kände sig hedrad över att ha fått och dessutom en uppgift som ingen hittills i hans familj klarat av. Det var med tyngd som hans far lämnade över uppgiften då han var tvungen att inse sitt eget misslyckande men samtidigt fick fadern en känsla av hopp. Kanske skulle Theo vara den som lyckades hitta skattkistan som innehöll svaren på det familjemysteriet som jagat familjen från generation till generation. Han hoppades innerligt..
Sen kom jag inte längre, haha. Tillhörande bild blev en skattkista. Spännande? ;D



Det var så otroligt givande, ett bejakande av de sidor vi annars är så duktiga på att försaka på grund av vår stressade lilla värld med alla dessa måsten hit och dit. Jag tror alla hade behövt ha en sådan här dag någon gång ibland där fokus hamnar på något helt annat än allt man ska lära sig, kunna och ansvara för. En dag som går till ens innersta och där man låter det innersta komma fram på dessa kreativa sätt. När man fick därifrån var man helt uttömd på känslor men ändå fylld till bredden med känslor. Kanske uttömd på gammalt och uppladdad med nytt? Även om man är ganska slut i huvudet nu var det ändå en energikick. Otroligt härligt! :)

- front mot lämmeltåg -



Kass kvalité men hysteriskt kul, no further comments needed. Enjoy! ;)


- leave the past and clear the mind -

 
image162 We drive
To leave the past
And clear the mind
To watch the sunset set it's time

I swear you're fine
On your ride home

Now close your eyes
It's getting dark and the highway's clear
No sign of life from front to rear
It's just you my dear
On the ride home
We're going home

I'll be reaching for the stars with you, honey
Who cares, no one else believes
So I
Set fire to everyone around
 

- this and that -


Ahh, vad är det här?! Så dålig uppdatering i min blogg, helt sanslöst! Vet inte, som tidigare nämnt tusen gånger, vad det är med mig riktigt. Har väl massa annat att tänka på och göra än att skriva här kanske. ;P

Well. Vad har hänt då? En snabb update av senaste 2 veckorna;

- Praktiken är slut, fick ett enormt fint omdöme som jag är så glad för! :)
- Back to school; sista veckan av Sjukvård för att sedan påbörja Geriatrik!
- En flytt inom snar framtid.
- Fått sommarjobb; Oslo - here I come! :D
- Spenderat en underbar helg i Oslo för snart 2 veckor sedan med Y, hade riktigt kul! Vi rockade Friday's! ;D
- Lämnat in två arbeten - skoj att veta? :P
- Tränat på SATS

Ja, det var väl i stora drag. Däremellan har man umgåtts med familj och vänner, städat och diskat hemma - det vanliga. ;)
Riktigt trevlig helg faktiskt som mest spenderades hemma hos mamma med en massa film-tittande; Last King Of Scotland, The Terminal och Bristande Bevis. Alla var riktigt bra! Den förstnämnda var otäck och brutal verklighetsskildring som inte lämnar någon oberörd. The Terminal var en mysig film även om man kan tycka att omständigheterna var under all kritik och något segdragen var den. ;) Bristande Bevis var väldigt bra, Anthony Hopkins roll påminner en hel del om den rollen som Hannibal Lecter i när Lammen Tystnar och Ryan Gossling var suverän i sin roll. Snygg är han också. ;D
Idag har varit en mysdag, soligt och fint väder! Blir så glad då! :D Åt lunch med pappa, lax- och kräftfylld rödspätta med hummersås och kokt potatis - himmelskt! :D Efter det stack jag hem och har mest pysslat lite i lägenheten och pluggat inför seminariet imorgon - Diabetes. Vi har ju ältat det ett antal gånger nu i skolan i stort sett alla kurser så det mesta sitter så det går nog bra imorgon. :)
Utöver detta blev det ett ingående tjejsnack över mobilen med A och en del blev iallafall mer utrett och fastställt, vi har våra teorier. Men nästa steg i våra teorier har vi inte riktigt klurat ut än. Kanske filosoferas fram på torsdag, A? :)

Nä, är väl snart sovdags. Nighty night. :)