- the end of one chapter and the beginning of another -


Herregud ja. Då var man färdig.. Jag är färdig!! Klar! Done! Finished! :D
Har precis skickat in de sista inlämningarna och dessutom fått reda på att jag fått MVG i Geriatrik, så otroligt underbart!
Det känns lite konstigt nu dock, eller ja, känslan av att vara färdig med allt har inte riktigt infunnit sig än. Tror att jag behöver en stund för att låta det sjunka in lite och under tiden ältar jag i huvudet att allt pluggande verkligen är klart nu för att jag ska förstå det, haha. ;P

Ni skulle bara veta hur gott jag kommer att sova i natt! Har de senaste två veckorna åkt till Oslo, arbetat heltid + övertid, åkt från Oslo, hunnit med både flyttstädning + besiktning, umgåtts med vännerna, åkt tillbaka till Oslo igen och pluggat men nu är jag trött.. He.
Sena nätter och tidiga morgonar men imorgon börjar jag faktiskt inte förrän kl. 13.00, nice! Måste dock göra mig iordning hyfsat innan jag börjar för jag jobbar nämligen till 18.00 och 18.30 blir jag + två till från jobbet hämtade av en taxi för att möta upp resten av folket från jobb vid 19.00 för att vara med på företagsmiddag dit det kommer ca 1000 pers. Kommer nog bli riktigt skoj! Vilken skön avslutning ändå att vara med på det dagen efter man blivit helt klar med skolan, nu kan man verkligen njuta av hela eventet utan att behöva tänka på massa annat. ;D

För övrigt går det rätt bra med resten här, lite stressigt ibland och mycket att hålla i huvudet men alla har varit så välkomnande på jobbet och hjälper mig när jag undrar något. :)
Nu tänkte jag ha en liten spa-stund för mig själv och se om det finns något roligt på TV att se på eller kanske någon film - because I'm worth it! Haha. :P

- watching time go right out the window -

Jag och Y pratade om det, hur fort tiden går. Något utnött ämne, jag vet, men det tycks aldrig sjunka in och lägga sig att det är så utan man slås av det gång efter annan. Slås man av det för att reflektionsstunderna varit för få? Har man inte levt tillräckligt i nuet?

Nu sitter jag iallafall här igen och är utmattad både fysiskt och psykiskt. Vilken helg!
Kom tillbaka i torsdags natt, vid 04.00 närmare bestämt. Måndag var man på jobb 13 timmar. Tisdag 12 timmar. Onsdag 12 timmar. Torsdagen däremot hade extrem feberfrossa väntandes på mig vilket verkligen var mindre skoj. Jobbet har gått bra än så länge, en del att hålla i huvudet men jag har lärt mig mycket.
Min helg hemma innebar flyttstädning för hela slanten, knappt frisknat till och det var dags att sätta igång på fredagen. Tusen tack till Y och A för all hjälp, hade inte klarat det annars! Och tack till J för allt körande!
Samtidigt vill man passa på att umgås med vännerna innan det är dags att åka tillbaka imorgon så det har blivit sena nätter (tidiga morgnar?) hela helgen. Speciellt vill jag nyttja tiden så gott det går med Y just nu då vi bara ses en helg till för att sedan inte ses på hela sommaren. :( Det är väldigt lång tid utan bästisen när man är så van vid att hänga ihop arm i arm. ;P

Klockan var runt 23.30 när man äntligen var klar med lägenheten idag. Innan jag skulle låsa dörren för sista gången med min nyckel gick jag en runda genom alla rummen och minnen flashade oundvikligen framför mina ögon. Det är så skumt alltihop.
Jag togs tillbaka cirka 1 år när jag precis som nu gick runt i rummen och tittade. Tomrum som väntade på att fyllas med något. Planer, idéer, tankar och önskningar om framtiden som väntade dessa tomrum. Jag stod där som åskådare, osynlig tittandes på mig själv gå runt där den där dagen för 1 år sedan. Minnen och känslor bubblade upp till ytan av hur allting sedan blev. Det vill säga inte alls vad den ursprungliga tanken var. Jag kommer ihåg hur övermäktigt allting kändes då, hur mycket av det åt upp mig inifrån.
Nu stod jag där ensam. Jag stod där i hallen ensam och fann mig i en sits jag inte trodde då, för 1 år sedan, att jag skulle befinna mig i  nu. Och den ständiga frågan; hur hamnade jag här?
Samtidigt som minnena var så tydliga för mig känns allting ändå så avlägset. Nästan ibland som om det aldrig hänt. Det är då man känner att tiden flyger förbi en. Det har hänt så ofattbart mycket det senaste året när man tänker tillbaka och har svårt att förstå att jag "redan" står där jag står nu. Och nu har den där sommaren redan börjat som jag och Y pratat mycket om ur perspektivet att det är ett bra tag tills dess. Nu står jag i det - plötsligt. Ja, det känns väldigt plötsligt.
Saker susar förbi mig. Jag försöker ta vara på tiden men jag tror att jag får för lite tid åt att reflektera över saker, låta allting sjunka in. Det är så mycket som är "put on hold" just nu.
Det kommer väl en tid för det med - givetvis. Men det hade suttit bra med lite andrum nu, en liten paus. Som jag sa till Y, åtminstone en dag innan jag åker härifrån igen. Well.

Nu ska det försöka sovas iallafall. Upp tidigt imorgon för att verkligen fullständigt avsluta ännu ett kapitel innan det är dags en stund senare att resa vidare till annan destination - i dubbel bemärkelse.

- bye for now -


Japp, då flyr jag landet ganska snart och plikten kallar redan imorgon. Nja, flyr och flyr. Men ändå. :P
Blandade känslor, ska bli skönt att komma bort ett bra tag men kommer sakna vännerna och våra upptåg så mycket! Som jag nämnt några gånger tidigare har jag och Y vår separationsångest, men vi har sagt det att vi får hälsa på varandra eftersom Y inte heller ska vara hemma på hela sommaren.

Rysligt trött är jag också, ska bli skönt att få läsa lite sedan och sova en stund. La mig sent och var uppe tidigt för att packa mina grejer och nu ska jag strax äta lite innan my ride är här. Nä,gott folk, that's all for now. En somrig blombild from me to you. ;)



- examensfest -


Då hade jag och Y vår examensfest igår, så kul det var! :) Kan dock säga att jag verkligen känner mig utmattad just nu, helt uttömd på energi. Å andra sidan har jag verkligen festat av mig senaste veckan, haha. ;P Har inte så mycket ork att skriva värsta inlägget om kvällen (ni bara: yay! :P) och tid har jag faktiskt inte heller, måste hinna packa innan jag lägger mig för imorgon bär det av! ;)
Kvällen började iallafall hemma hos Y och N med trevligt folk, bland annat sällskap från Y's hemstad Stockholm som man inte träffat på länge så det var skoj! :) Min bror + hans flickvän dök också upp trots allt vilket jag tyckte var himla trevligt! :D
Efter en hel del förfestande hos Y drog de flesta vidare till PL13 där vi stannade till runt 02.00. Efter det hade många gått hem så det slutade med att jag, Y och A drog till Cardinal. Stackars Y dansade inte så mycket då stackaren hade på sig sina nya högklackade skor men jag och A dansade en hel del! :D De spelar faktiskt riktigt bra blandning av musik på Cardinal. Min kväll blev som vanligt sen, skulle väl tro att jag somnade till vid 08.00 men hade iallafall en jätte trevlig kväll! Tack till alla för gratulationerna, presenterna och firandet av mig och Y! :D

Bjuder på lite bilder från gårkvällen, några stycken blev det iallafall men Y har de flesta bilderna som togs på sin mobil - får uppdatera när jag fått dem ;)




En bild från kvällen innan på mig och Y på PL13.




- examensdags -


För idag är vi fääärdiga, min kära kära Y!! Kan du förstå det?! Idag är sista dagen på vår termin! ;)
Jag är så glad att jag gick denna utbildningen! Bland kunskap, utveckling och erfarenheter hittade jag även min nu bästa vän! :D Tänk vad vi fixat och hittat på under det 1 ½ året som gått, Y! Idag ska det verkligen firas för vi har tagit examen!! :D




- hours of fun just passin' by -


Ja. Jag började skriva ett inlägg om min gångna helg. Jag har haft vansinnigt roligt och det har hänt så mycket att jag inte riktigt vet vilken ände jag ska börja dra i. Det känns även som om det hade kunnat bli en hel roman. Man börjar och skriva, det går av bara farten, man sitter och minns tillbaka och skrattar högt för sig själv. När man är färdig är det som skulle vara lite kortfattat 7 mil långt och tanken kommer oundvikligen om vem som egentligen hade pallat läsa detta..?
En sak som gör en markant skillnad är om man har med bilder, så klart. Det är som när man var liten antar jag, en bilderbok så man kunde underhålla fantasin samtidigt som texten blev uppläst för en, ha. ;P Man fick saker klarare för sig och det är ju alltid skoj. Då funderar man vidare och undrar hur många av de få (?) som läser ens blogg läser den med såpass inlevelse att det inte gör någonting om ett inlägg är av längre karaktär och inte innehåller bilder..?

Hm.

Jag vet egentligen inte alls vart jag vill komma med det här. Alls. Mer än att.. Ja, det är min blogg. Och om jag vill skriva en uppläggning av min helg som vid laget det är färdigt skulle klassas som antikt så gör jag det. Ha. Vad rebellisk jag är. Varför? Trotsar mot mina egna tankar. He. Ja.. Vad säger man?

Så hursomhelst. Det förra inlägget blev så långt att jag inte ens pallade skriva klart det, haha. Så desto mindre anledning för mig att egentligen sitta och trotsa om detta nu? Jag har aldrig påstått att jag inte är flummig. Sen tror jag nog att dessa tankebanorna började under samtalet med A innan ikväll. A tycker jag skriver för sällan, det tyckte jag var gulligt. :) Då kom det ju även på tal, det här med att det känns som om många inte pallar läsa när de ser att det nya inlägget är lååångt. Men jaha, okej.
Slutsatsen blev väl egentligen bara att de som vill läsa får läsa och de som inte pallar läser väl helt enkelt inte då. Men så synd, jag försökte ju bara förmedla lite glädje här genom mitt inlägg om helgen! :P


Never mind. Kort version då, utan bilder tyvärr då jag inte har några alls från helgen:


Torsdag
Denna kväll blev det spontan utgång av olika skäl. Hamnade på "fyllerondellen" och blev bjuden på några cider av kära Y. Satt och snackade om allt möjligt tills vårt gäng på två pers utökades till tre och mitt i diskussionen blev man utbjuden på dejt. Ja, why not? Det bestämdes fredag kväll. Innan stängningsdags vandrade ingen mindre än Fredrik Lindström in så där lite halvt anonymnt säkert i hopp om att få ta en öl snabbt innan stängningsdags för att undvika mycket folk.. Ha, eller hur! Såklart alla undrade om han verkliiigen ääär Freeedrik Liiindström..
Efter stängningsdags blev det PL13 typ en halvtimme innan vi drog oss hemåt runt 03.00.


Fredag
Stack in till stan för att käka med Y i parken där det slutade med att vi satt och solade några timmar. ;) Mötte upp mamma senare för en fika vid 15.00 och åkte hem vid 17.00 för att fixa lite hemma. Gjorde mig iordning och så för att vara i stan vi 20.00 - dejten. Ja, det var väl trevligt. Men. Njae..Vid 01.30 var jag nere i stan och mötte upp Y och N, haha. ZooBar skulle stänga vid 02.00 och då drog vi till Cardinal. Där blev man bjuden på cider, så snälla Y och N är! N gav upp efter ett tag och gick hem medan jag och Y var kvar ända till stängningsdags vid 05.00. En stund innan hänger dock en kille i baren och söker ögonkontakt. Efter en bra stund kommer han fram och säger någonting i stil med "jag hade ångrat mig om jag inte kom fram och pratade med dig, du är så vacker", haha. Så sött ju. ;) Han hänger kvar ett tag och vi snackade, eller ja, han snackade en massa och var minst sagt generös med komplimanger. Jag hade mer svårt för att hitta orden, haha. Innan stället stängde sa han Hejdå och sa att han kommer höra av sig dagen därpå.
Jag och Y kommer ut och jag inser att det redan är ljust ute, ångest? :P Går bort mot taxibilarna och upptäcker denna killen, som senare kom att få smeknamnet "friaren", sittandes på en trappa. Han kallar på mig och det slutar med att vi snackar ett tag till. Han blev bekymrad över hur jag skulle ta mig hem och det slutar med att han tvingar på mig pengar till taxi. Vad säger du A, man är verkligen inte van vid gentlemannabeteende these days eller hur?
Ringde ett specifikt taxinummer jag fått tidigare så jag och Y kunde åka hem. Kan dock meddela att jag inte kommer ringa den taxin igen. Var hemma runt 06.00 och slocknade kort därefter.


Lördag
Lördagen började med att jag studsade upp vid 10.30 och hoppade upp för trappan pigg och glad, haha. Nä, det är faktiskt sant! :P Åt frukost med mamma, J och A vilket var trevligt. J hade lagat värsta engelska frukosten. :)
Följde med mamma och J sedan för att handla lite mat, var hemma en stund för att sedan sticka bort till stranden på Råå där jag, mamma, J och bror skulle grilla. J hade verkligen förberett allt; salsiccia, fläskkarré, kassler och hemmagjord potatissallad som var himmelsk! Efter denna goda middag fick jag skjuts hem av bror för att hinna förbereda mig inför förfesten som skulle hållas hos mig. :D
Y kom vid 20.00 och jag hjälpte henne med att fixa håret och så, vid 21.00 kom S, C och M och bror anslöt också. S hade med sig en examenspresent till mig eftersom hon inte kan vara med på fredag; fyra shotglas med hög fot från Duka i fyra olika färger! Foten var ca 1 dm hög och i tjockt glas, himla fina var dem! Tack S! ;D
Efterhand som kvällen gick tyckte S att jag skulle inviga glasen SJÄLV och dricka fyra shots på raken utan mellanrum. Hrm. He, ja.. Vad gör man inte för sina vänner? ;) Den som var först framme för att stötta mig i detta shot-race var till min stora förvåning min total-nyktra bror (eftersom han skulle köra samma kväll) som gladeligen såg till att glasen blev fyllda! ;P Innan vi skulle vidare till stan tyckte vännerna att jag för sakens skull skulle köra ytterligare ett race, hrm. Well, no further comments needed. :P
Min snälla bror gav oss skjuts in till stan där vi började på PL13 för att sedan dra vidare till The Tivoli. Väl där blev gänget lite splittrat då ena halvan ville vara på r'n'b-golvet och den andra i vinylbaren - själv pendlade jag däremellan hela kvällen och blev trampad på fötterna x antal gånger. Träffade på en hel del bekanta ansikten också, vissa som jag träffat mer nyligen och vissa som jag inte träffat på flera år! Skoj! :)
S och M drog hem vid 03.00 medan jag och Y stannade till stängningsdags, dock på skilda håll då vi tappade bort varandra hela tiden! Mötte dock upp "friaren" från fredagskvällen och snackade lite och som tyckte jag skulle med till Cardinal. Sagt och gjort, hängde med "friaren" till Cardinal där jag blev bjuden på drinkar och vi stannade till stängningsdags, hade mega trevligt. :)
Efter detta satte vi oss på en bänk i hamnen och efter en stund hade iallafall jag en livlig diskussion med en förbipasserande man som både bekände otrohet samt inskränkta åsikter. Det slutade med att han eftertänksamt sa "Där sa du nåt, hm. Du har fått mig att inse en hel del ikväll" och tyckte jag skulle bli politiker. What? Sa att jag ville blir psykolog och jo, det instämde han ju med att det skulle passa. Väldigt tillförlitlig kritik, eller? :P
Ja, och för att göra avslutet på denna dagen/kvällen/natten/morgonen kort var jag hemma vid 10.30 och var redo att hänga med familjen till Malmö för att spendera dagen bland härlig arkitektur och sol. Haha. ;)

Och ja, mina vänner, detta var den k o r t a versionen! :P

- concert, photographs and sunshine -

Ännu en helg som gått men har haft riktigt skoj. :)
I fredags var man iväg på The Tivoli med A och såg Von Benzo + Lillasyster. Båda bandet var riktigt bra på scen, extremt drag var det! Intressant att se hur musiken verkligen framkallade aggressioner hos vissa människor som sedan bara såg glada och nöjda ut så fort låten var slut, haha. Folk surfade på publiken, både öl och flaskor flög genom luften och människor närmare scenen kastades hit och dit och försvann ner på golvet i omgångar. Men som sagt, riktigt bra framträdande från båda banden! :D
Efteråt träffade vi till och med på bandmedlemmarna från Lillasyster som vi tänkte fota men som tyckte vi skulle vara med på bild, haha! Trevliga var dem! ;)
Från att inte ha tänkt stanna så länge slutade med att vi inte åkte hem förrän vid 03.30! Vet inte hur mycket folk vi snackade med och skratten var många, träffade på bland annat två hel sköna killar som vi hängde med större delen av kvällen! ;D
Det ena efter det andra inträffade också som både jag och A mer och mer började ta som tecken på någonting, det var för talande för att bara vara slumpen men vi får fila på det lite till.. ;P


     


Lördagen började ganska lugnt och fortsatte sedan i mys-anda när man hängde med S och C på bio, vi såg "Nu Eller Aldrig" med Jack Nicholson och Morgan Freeman. Den var riktigt bra, framkallar många tankar och känslor. Rekommenderas verkligen! :)
Efter filmen åkte vi alla hem till mig där det flummades en massa med "Alias". Hade skit kul men helt otroligt vad kass jag var! För er som inte vet går det ut på att beskriva ord för varandra och den andre ska då gissa rätt ord, så många ord man får rätt - så många steg får man ta på spelplanen. Jag var riktigt off ett tag där och förlorade ganska stort, haha. Skyller på att jag nog var lite trött. ;P

Idag har dagen igen börjat ganska lugnt, skulle plugga men har inte fått så mycket gjort som jag hade önskat.. Mental note; skärpning! :P
Vid 16.00 drog jag iväg med S till Väla där vi även mötte upp J. Tog en glass och gick lite i affärer, trevligt. :) Efter det stack jag och S hem till mig där vi snackade en dle över en kopp kaffe och gick sen ut på promenad med min systemkamera och fotade lite. Blev en hel del mysbilder innan kvällssolen började gå ner och bjuder på tre stycken här. ;D


image217


image218


image219


"When no one even cared the rose it grew from concrete, keepin' all these dreams provin' nature's laws wrong.
It learned how to walk without havin' feet,  to breathe the fresh air - it came from concrete."