- it's really the little things.. -







Igår när jag och N kom hem efter att ha handlat bad han mig först att ställa in cidern i kylen där jag möttes av.. ett stort hjärta! :D











Sedan bad han mig att sätta på TV:n och kolla IP-nummer på Xboxen så han kunde ladda över en film. När jag ska ta fjärrkontrollen ligger där lite papperslappar under..








Och när jag lyfter den möts jag av... massa små hjärtan på bordet! :D


Världens finaste, min söta N! Så himla glad jag blev, min ljuspunkt i vardagen! <3




- at a's place -

Så är man hos A. Åkte in till stan vid 12.30 för att luncha med pappa vilket var lika trevligt som vanligt. :) Gick därefter till Akademibokhandeln där jag stod i ca en trekvart och läste baksidor på böcker för att försöka hitta en bok att läsa nu när jag läst ut den förra. Hittade dock ingen som var i "måste-ha-stil" däremot hittade jag en massa som jag lätt hade kunnat läsa men hade svårt att välja ut bara en.. Så.. Efter den stunden blev det till slut ingen bok ändå, haha. :P

När jag kom ut från bokhandeln blåste det nåt extremt och det såg ut som om det skulle börja regna. Kände inte för att åka hem riktigt än då disken och plugg väntar där hemma så ringde upp A för att bara säga att jag kommer förbi en sväng. ;P Alltid lika tråkigt med sådana här dagar då Älskling jobbar 13-timmars pass och speciellt när alla i ens omgivning är upptagna med annat, kunde dock dra till A där man fick en god kopp té vilket passar alldeles utmärt nu i detta vädret. Nice! :)

Måste väl snart ändå inse fakta och börja röra mig hemåt i tid så man hinner med det som ska hinnas med innan klockan blir alltför mycket. Tänkte också komma igång lite mer med pluggandet imorgon så vill kolla igenom mina grejer så man är lite förberedd, har ju fått mina glasögon nu så förhoppningsvis smyger sig inte migränen på efter ett antal timmars pluggande. :)

Nä, om man skulle vara lite social..? :P





Hehe ja, detta var ju också ett moment. I våras någon gång, sittandes utanför Statoil , tröttaaa, ätandes Ben&Jerry's och filosoferandes om livet. :)

- förmiddagsaction -

                   
     

Gardin hängandes över soffrygg som värsta påsen, hm.. Och vad är det om inte en misse som ligger där, haha! So busted! :P



                   
 
Dröjer dock inte länge innan syster upptäcker sin brorsas mysställe, hoppar upp och överraskar honom med en riktig bitch-slap! Tvingar ut sin bror och knycklar ihop hans fina hängmatta.. Kvar sitter sen en snopen och smått besviken misse. :P

- heavenly sunshine -

Supermys när solstrålarna skiner igenom persiennerna! Verkar bli en fin dag. :)

I've searched for words of sweet description,
to best describe the thrill it gives me just to have you by my side.
But I can't find one single word that properly defines, how sweet it is just knowing that all your love is mine.

The colors in a rainbow are a lovely sight to see, but even rainbows lose their glow when you smile at me.
And when you kiss me I can hear a thousand bluebirds sing, no matter how the sounds of words could only mean one thing.

Your love is heavenly sunshine, heavenly sunshine..! You fill my heart with your sweet love so divine!
Heavenly sunshine, heavenly sunshine..
You make me happy ‘cos your love is mine.

- morning has broken -

Idag började min dag redan 04.44. Don't ask me why för jag har ingen aning. Kunde iallafall inte somna om av någon anledning och låg och tänkte på både det ena och det andra. Spenderade tiden med att krama om N och lyssna till hans lugna andetag. Började till slut känna väldigt blodsockerfall men vid det laget hade N gosat in sig såpass att jag inte kunde annat än att ligga kvar tills hans klocka ringde. ;P Nu sitter man här framför Days med en kopp vaniljté och har precis ätit ett halvt kanelknäcke.

Så ja, som sagt så har en del snurrat runt i huvudet under mina vakna morgontimmar. Tänkt på just detta en hel del på sistone faktiskt; just hur vissa minnen med starka känslor kan frambringas av så lite. Har hamnat i korta moment på sistone som tagit mig tillbaka flera år ibland till vissa stunder då man verkligen kände sig genomglad. Det har faktiskt varit ett väldigt mysigt grubblande när man tänkt på allt man hittat på och de stunder där man trots allt känt som att man kan klara allt! Det är med viss saknad jag blickar tillbaka men inte minst hämtar jag glädje och styrka från dessa minnen. Sen blickar jag framåt med glädje för vad som komma skall, med längtan efter det härliga och mysiga som redan förgyller mitt liv och som kommer att fylla mitt liv och N's liv med så mycket nytt. :)

Så vad väntar idag då? Ja, har inga direkta planer mer än att jag ska göra i ordning ett brev till mormor med en ultraljudsbild, det blir hon nog glad för. :) Sen ska jag väl mest bara plocka lite här hemma, städa undan disk som N var jätte go och fixade igår. Tänkte också att jag kanske skulle läsa igenom lite Religion, vi får se. Måste lägga upp en plan nu för resten av sjukskrivningen och fram tills terminen är slut så jag hinner få fixat något iallafall. Måste dock ge syon cred som varit väldigt förstående till min situation och tyckte inte jag skulle bekymra mig över något utan tänka på mig och bebisens lugn och ro, det som blir fixat blir fixat. Detta har verkligen hjälpt mig att slappna av. :)

Sist men inte minst; tillbringade en del timmar igår med Y snackandes om det mesta vilket var hur trevligt som helst! Tack till Y för bland annat the mental picture där det framgår tydligt vad hon anser om lugna hemmakvällar, haha! Vilken skrattstund, småskrattar här för mig själv bara jag tänker på det! ;P

- söndagsfilosoferande -

Jag blir så trött. Känner mig så dränerad på energi just nu som jag egentligen hade velat lägga på annat. Men vad ska man göra. Nu ska jag och N snart äta middag och ha det mys, kanske blir någon film sedan. Såna stunder skänker ju alltid glädje. :)

Satt och tänkte på en sak..
Som jag skrev till D; det finns de människorna som ser saker i svart och vitt och sen finns det de människorna som ser saker i en mängd olika nyanser. Jag tillhör definitivt en av dem som ser saker enormt nyanserat inte minst utifrån perspektivet att vi alla är så olika. Man kan ha förståelse för andras olikheter, man kan ha viljan att förstå och ibland förstår man inte alls men det viktiga i sammanhanget är acceptans utan att fördöma. De människor som ser saker svart eller vitt har kanske lätt att döma - det finns bara ett rätt eller ett fel och man tar inte hänsyn till omständigheter. Har känslan av att dessa även är mindre öppna för "den andra sidan", man har bestämt sig; svart eller vitt.

Inom gruppen av nyanserade människor finns det de människor som känner, ser, tänker och hör bortom alla fasader men vet inte vad de ska göra med allt. Sen finns det de människorna som är analytiska; ser till orsak, verkan samt lösning. Jag är verkligen en av de nyanserade människorna som analyserar till minsta beståndsdel för att sedan finna en lösning. Det kan man tycka vad man vill om och för min egen del är det på gott och ont men man blir iallafall väldigt lyhörd gentemot andra. Som sagt, på gott och ont, för ofta ger man mer omtanke än vad man får. Det som blir min undran är då.. När man som nyanserad analyserande person befinner sig bland svart-eller-vitt-tänkande, hur ska man göra sig hörd, icke dömd och accepterad?

Det som dock är underbart är när man möter någon som även den är lyhörd, då kan man prata om vilken omtanke det ger från båda håll. En sådan god cirkel.

- haha -

"Look at all that room on her side! You could fit a giant pinguin in there..!



...it would be weird though.."

- the moment of my life so far -

Så kommer vi till en undebar del i mitt liv som jag har velat skriva om länge.. ;) Anledningen till att detta "outas" först nu i bloggen är för att jag först ville hinna prata med min kära barndomsvän C och berätta in person innan den ena eller den andra kan läsa om det här. Först igår fann vi då tiden då jag haft en hel del omkring mig och C är numera a very busy woman. ;P
I fredags var jag nämligen med om den mest fantastiska upplevelsen i mitt liv hittills.. Jag och N var nämligen på.. Vårt första ultraljud!! :D Så till er som jag ännu inte pratat med; det har inte varit min mening att missa någon men det händer så mycket nu att man iallafall försökt prata med alla de närmsta-närmsta face to face. :) Yes, så länge allt går bra väntar tillökning i mars 2009! :)
Det var helt fantastiskt att få se den lilla/lille på skärmen framför en, rörandes på hela kroppen; de små händerna som drogs över ansiktet och de små fötterna som tryckte mot min mage! Det finns inte ord för att rättvist beskriva den känslan denna upplevelsen ingav, som ett enormt lyckorus genom hela kroppen som man aldrig någonsin kommer att glömma! :) Det var så överväldigande, jag bubblade över av känslor och ville inte att stunden skulle ta slut! Allt såg väldigt fint ut iallafall vilket lugnade väldigt och det kändes så skönt att få se det lilla hjärtat slå..! Både jag och N blev så rörda av detta fina att vi nog fortfarande inte riktigt smält det hela, kommer vi någonsin göra det? ;) Oerhört mäktigt iallafall, liggandes där med N's hand i min, mötande blickar,  tittandes på vårt mirakel.. :)

- this and that -

Måste bara säga att jag tycker Brit's nya låt "Womanizer" är en låt som verkligen fastnar när man hört den och är faktiskt bra. Säga vad man vill om henne men förra albumet blev man positivt överraskad av då den piggar upp och även är en skiva man hade spelat något av på förfesten. Nu är jag faktiskt ganska nyfiken på hur hennes nya album kommer att låta, speciellt när "Womanizer" är i samma stuk som förra skivan som var något tuffare än vad hon varit tidigare. Och som sagt förr; detta kommer från mig som i stort sett bara lyssnar på rock, haha. ;)

För övrigt så har våra små sötnosar till kattungar fått byta namn. Jag och N tyckte inte att de utvalda namnen passade till deras personligheter så "Missy" har nu blivit "Ninja" och "Molle" har blivit "Miramis". ;) "Ninja" kom till av att hon är en galen liten misse som hoppar, studsar och springer runt - det är som att hon ibland tror att hon har en låtsaskompis som hon leker med och hoppar upp i luften med kroppen vriden i nån "jag-ska-allt-brotta-ner-dig"-ställning. Haha. :P "Miramis" tyckte vi mest bara passade forna Molle" bättre, lite mer edge på det och inte lika snällt som "Molle". Han är ju snäll då men han är för rolig när han leker med leksaksmusen vi köpte till honom - han biter tag i den, pressar sig mot golvet, får en något stirrig blick och morrar. Åt ingen och ingenting. Haha. ;D