- espresso house -


Som tidigare nämnt är jag så ofattbart trött idag men vad är då en bättre avslutning på dagen än en mys-fika på EH med A? Dessutom hade hon ju med sig gullungen, världens absolut sötaste lille A. :D
Att gå till fiket och gå hem var mindre roligt med tanke på regnet och den enorma blåsten, riktiga stormvindar! Kändes som om jag hamnade ur kurs flera gånger när jag gick tvärs över den öppna platsen som är vid hamnen precis utanför fiket, galet!

Kom in i värmen och beställde en Chai Latte och en Hasselnötschokladmuffin som A så gulligt bjöd på, riktigt gott! ;) Sen satte snacket igång om allt möjligt och A fick även prata av sig lite om det ena och det andra och det var så mysigt att bara sitta och lyssna. Lite mys och skoj blev det med sötnosen också. ;D

Ser fram emot kvällen imorgon, tror det kommer bli en trevlig avslutning på morgondagen som kommer att bestå av massa plugg. Precis som idag, thank u A. :)


image128


Nu ska jag nog gå och plugga en stund till innan jag däckar.. ;) Nighty night.


- helgen & inredning -


Idag är jag trött. Mycket, mycket trött.
Min helg har varit mysig men jag känner att jag tagit ut mig för tidigt, haft för mycket för mig innan jag blivit helt frisk från vad det nu kan tänkas vara jag blev sjuk av och jag känner mig nu trött och hängig. Helgen har verkligen gått i ett - fullt schema.
Mår fortfarande något illa och igår kväll när jag och Å var hemma hos mig fick jag plötsligt migrän. Hela processen gick förvånansvärt snabbt denna gången, fick märkbart tunnelseende nästan med en gång och de värmeljus som var tända på bordet, dess lågor blev plötsligt till stora enorma stjärnor som bländade mina ögon vart jag än tittade så fick släcka dem. Min syn blev suddig och så fort jag böjde mig ner bultade huvudet extra hårt.

Jag tror nog det är stress faktiskt, stress för skolan och stress inför de förändringar som skett. Min tankeverksamhet går verkligen på högvarv. Hade behövt åka iväg nånstans tror jag, tillsammans med gott sällskap. Om jag ens hade orkat det. Vill nog mest vara hemma egentligen och bara ta det lugnt..

Hela min dag idag kommer att gå åt till att plugga, jag hoppas jag hinner med en hel del. Imorgon börjar skolan igen. Har faktiskt saknat lektionerna måste jag säga. De är så få som det är och det är så kort tid kvar så de behövs. Ska iväg och fika med A sen också, en liten paus i allt maraton-pluggande. Sötnosen är med också. :)

Köpte lite växter igår till vardagsrummet, vad så lite gör så mycket! Köpte även gardiner som jag dock inte fått upp än och två stora "bollar", med ett hål upptill för ett värmeljus, som var svarta med silver och till dem en rektangulär "skål" som även den är i svart och silver., står nu på mitt vardagsrumsbord som också fixades igår. :) Köpte dessutom två stora doftljus från SIA. Mys :) När mamma kom ner från Oslo hade hon dessutom med sig ett stort lila fat som matchade färgen på min soffa perfekt. ;D På det ställde jag tre cremefärgade doftljus. :)





- my friend -


Jag har en vän sedan flera år tillbaka, D. Vi kan prata om allt, verkligen allt.
Vi har väldigt mycket gemensamt och tycker om att ha djupgående diskussioner, filosofera om allt möjligt. Om nu diskussionerna skulle få en mer depressiv vändning så är det också okej - ingen av oss drar oss inför detta då det inte är tabu för oss så som det är för många andra.
D får mig att inse väldigt mycket många gånger och har alltid intressanta frågeställningar som "rör om i grytan" och är verkligen glad för att utmana mig i diskussioner. D är nog den jag aldrig skulle vara rädd att berätta något för oavsett vad det kan tänkas handla om för är det någonting D är så är det open minded men du kan samtidigt vara 100 % säker på att få ett ärligt svar eller motkommentar. Men D vet också hur det ska läggas fram och sedan vet jag att D många gånger gillar att vara provokativ för att ställa diskussionen på sin spets för att invänta min comeback. D är rolig. :) D har också en tendens att vid utvalda tillfällen komma med kommentarer om den jag är ur perspektiv som jag inte sett mig själv ur. Och så även idag. Ibland kan det vara jobbigare grejer, tyngre grejer och ibland kan det vara grejer som är fina och uplifting.. Idag var det nog en blandning men helheten var det som rörde och var vackert. D är bäst.


"så här va... grundgrejen är den... att jag tycker att du är en fantastisk människa med en underbar personlighet och det går inte att undvika att älska dig.
det är grundgrejen. jag tror på dig. jag tror på dig på ett sätt som du inte gör.
mm, its true. u dont. hade du trott på dig som jag gör så hade den här konversationen sett annorlunda ut
"


"D : vill jag ha en utmaning i att övertyga nån så är det du
S : ha, jaså? så svår är jag inte.. väl?
D : och jo, klart du är svår. du är ju überintelligent + strong minded
S : oj, gud. vilka ord i samband med den jag är.
D : well, du är väldigt open minded och har ögonen öppna på helspänn. du är motsatsen till blåögd. klart du är en svåris
S : oj d, vilka komplimanger.
D : jaja
D : jag tror du har så många vyer att det är svårt att hålla koll på allihop
S : that about says it all
S : fan va bra sagt, kunde jag inte ens själv komma fram till
D : well, bra. mitt syfte som en annan människa has been validated"


Thank you D for those words. <3


- stress stress stress -


Det är inte den bästa dagen idag. Faktiskt. Surprise? Sådant har alltid en sådan dålig timing.
Jag skulle egentligen ha praktiserat idag men mår så kopiöst illa så jag vet inte ens var jag ska börja, total avsmak för mat och får kväljningar så fort jag tänker på det, känns som om jag behöver kräkas hela tiden och inatt hade jag dessutom feberfrossa; frös och var varm om vartannat. Utöver detta känner jag yrsel, som om ögonen/blicken "hoppar", får känslan av att "tappa fotfästet" och känner mig ostadig. Vad är det som händer??
På grund av min feber inatt vaknade jag dessutom av att jag pratade i sömnen och det var en helt surreal känsla eftersom jag var helt övertygad om att jag pratade med någon och det tog några blinkningar innan jag insåg att jag var ensam..! Jätte skumt.

Y tror jag håller på att bli sjuk medans A menar att det beror på att jag äter dåligt vilket visserligen är sant. Igår var första gången jag åt en lagad måltid sedan tisdagen förra veckan och har under dessa dagar inte ätit mer än nåt knäckebröd till frukost och nåt knäckebröd innan läggdags, däremellan en massa kaffe och vatten. Det har inte varit så på grund av någon eventuell självsvält utan av en annan ganska löjlig anledning, nämligen mitt byte av piercingsmycke i läppen. Stavens platta på baksidan av läppen fastnar bakom nedre tandraden varje gång jag äter något vilket drar och gör ont. Dessutom har denna plattan efterhand tryckt in sig mer och mer i min läpp att detta också har gjort ont och bidragit till att jag inte vill göra nåt som gör det värre; dvs äta. Jag har inte heller kunnat ta ut staven då och då eftersom den är i bioplast och gängerna går sönder och jag måste ha i den tills min praktik är slut - kan inte heller gå utan något smycke alls för då växer piercingen förmodligen igen.
Igår däremot fick jag panik; hade så ont i läppen att jag efter möda och besvär till slut fick ut staven och satte i min ring igen - underbart. Tvivlar dock på att jag kan använda min stav igen; gängerna ser ut att vara sönder och jag har två dagar kvar av min prakik. Hjälp. Får väl visserligen se hur jag mår dessa följande dagar.

Hursomhelst.. Influensa tror jag inte det kan vara eftersom jag inte har några mer utmärkande förkylningssymtom mer än isåfall feber och det här med att jag ätit dåligt.. Ja, känns inte som om det borde yttra sig genom feberfrossa och avsmak för mat. Borde jag inte istället känna mig hungrig isåfall..?
Så jag har ingen aning.

Och som sagt; worst timing ever. Har så mycket jag måste göra till skolan. Fick häromdagen reda på att vi hade mindre tid än vad jag trott på oss att lämna in allting, helst redan om fyra veckor om vi vill ha respons samt hinna svara på responsen. Magsår-varning på det.
Det jag tycker är drygast av allt det är att behöva renskriva det handskrivna på dator; snacka om onödigt tidskrävande. Och det värsta är att jag har nästan allt färdigskrivet för hand men inte på dator, suck.

Nä, gott folk, nu måste jag plugga.

- twilightzone -

 
image119

- the last two days -


Ja, då har ens två lediga dagar gått och imorgon väntar praktiken 07.00 igen.

Var iväg med Å igår förmiddag för att införskaffa present till S som fyller år på lördag. :D Det var en grymt fin dag, kallt med soligt och det var mysigt att gå omkring på stan med Å och fixa och dona för att göra någon annan glad! Älskar att handla presenter! ;D Resultatet blev helt perfekt och jag tror att både jag och Å var riktigt nöjda med presenten när den skickades iväg till Gran Canaria! :)

När jag kom hem framåt eftermiddagen kom Y över för att vi skulle plugga tillsammans men vi gick först och främst bort till Konsum för att köpa kaffe innan vi kom hem till mig igen och satte igång. Vi var nog lite seg startade till en början och snackade mest om allt annat men kom till slut igång med att plugga. Efter ett antal koppar kaffe och höga på koffein var vi grymt effektiva och fick massvis gjort! Lagade till varsin laxfilé med massa grönsaker som vi åt medans vi såg dubbelavsnittet av Grey's Anatomy men även efter detta kände vi en enorm motivation till att plugga så Y ringde N för att säga att hon skulle sova över hos mig och det slutade med att vi pluggade fram till 03.30!! Duktiga eller vad?! ;D
Vid det här laget började Y må något illa av allt koffein och vi gick och la oss, somnade dock inte förrän en stund senare då vi låg och snackade ett bra tag, he! :)

Idag "vaknade" jag, efter en stunds snoozande, av att A ringde vid 11.00 och undrade om vi kunde ses tidigare än 12.00 som det var tänkt från början. Skulle nämligen iväg för att byta piercingsmycke i läppen och A skulle följa med.
Jovisst, så A kom förbi och med sin lille A och vid det laget hade Y också vaknat och gått upp så vi satt och drack kaffe i köket och snackade om allt möjligt. Efter stund förflyttade vi oss in i vardagsrummet där super söta lille A fick all uppmärksamhet och det skojades, snackades och gosades för hela slanten! :)

Efter en stund behövde Y bege sig hemåt för att gå ut med sin lilla vovve så vi alla vandrade ner mot stan då jag och A ändå skulle ner till piercingstudion.
Väl där blev min ring i underläppen utbytt mot en bioplaststav med en kula i titan och piercaren var både trevlig och duktig. :)
Jag och A tog senare bussen hemåt mig igen där vi skiljdes åt då A skulle hem till sin mormor som bor nån minut från mig. Jag gick hem och plockade undan lite och gjorde iordning min träningsväska eftersom jag 19.00 skulle träna med R. A kom förbi igen en stund senare och vi tog sällskap sedan när vi gick ner till bussen när jag skulle iväg till träningen och A skulle åka hemåt.
Tränade med R och det var mycket trevligt. Som jag ältat om i tidigare inlägg så känner man sig så fylld med ny energi efter att man tränat, så skönt. Jag och R snackade om lite allt möjligt under tiden och man fick annat och tänka på för en stund. :)

Kom hem för en bra stund sedan, insåg först nu att klockan faktiskt är 23.02 och jag måste nog lägga mig. Ska ju trots allt upp vid 05.00 imorgon bitti! :(

Well, nitghty night everyone.


- an ordinary tuesday -


Dagen började med att jag vaknade 05.45, 10 minuter innan min klocka skulle ringa. Gick upp och gjorde iordning havregrynsgröt som faktiskt är ganska underskattat och dessutom väldigt mättande. Äter inget på min praktik så kan ju behövas att man håller sig mätt. :) Myste framför TV:n tittandes på The Voice-radioprogrammet som visas i kanal 5 medans jag åt min gröt. Många tycker det är jobbigt att det mörkt så länge på morgonen men jag tycker faktiskt det kan vara rätt mysigt. I och för sig blir jag väl bara desto mer sugen på att stanna kvar i soffan och gosa in mig i min fluff-filt men ja, plikten kallar ju. ;)

Efter min lugna frukoststund började jag göra mig iordning och med skinnjackan på och min gigantiska grovstickade mörklila halsduk virad runt halsen begav jag mig ut i det kalla halvmörkret vid 07.30 mot praktikplatsen. På vägen lyssnades det på Alicia Keys - No One, Fergie - Clumsy och Blue October - Come In Closer med viss repeat på de första två. :) Praktiken var 08.00 - 16.45 idag, fast fick gå lite tidigare - skönt. :)

När jag vandrade hemåt lyssnades det på Fergie igen för att sedan gå över till Linkin Park resten av vägen. Väl hemma pratade jag en stund med mamma i telefon innan jag satte igång och städa lite. Dammsugit hela lägenheten, städat undan ren disk och en del onödiga grejer på köksbordet som jag dessutom la en glittrig löpare på, diskade det som blev från middagen och har dessutom storstädat badrummet. :D Belönade mig med att titta på Desperate Housewifes. Varit ganska duktig idag faktiskt. ;)
Dessutom lagade jag mat som idag blev laxfilé med pesto tillagad i ugn och till det en "röra" beståendes av wokade babymorötter och rödlök samt cocktailtomater vid sidan om, blev riktigt gott. :)


image114


Fick en förfrågan om receptet på min "pastagratäng" av S som tyckte att jag skulle lägga ut det, tack för intresset. :D Gratängen är grymt enkel och jag går inte efter nåt recept då det är mitt eget påfynd så jag vet inte hur mycket av allt man ska ha. ;P
Gå på känslan helt enkelt och ta så mycket av allt som du tycker är lagom. :) Ska dock försöka skriva den mängden jag tror att jag använde till en stor gratängform vilket blir ca 6 portioner. ;D

Ingredienser:

- 3 portioner fullkornspasta (valfri form; själv tycker jag penne pasta är snyggast ;P)
- 1 röd paprika
- 2 små rödlökar
- 1 gul paprika
- 1 ½ pkt fetaost
- 2-3 dl vispgrädde/matlagningsgrädde
- Hushållsost (såpass att det täcker gratängen)


Koka pastan. Strimla paprikorna och rödlöken samt tärna fetaosten.
Lägg ner pastan i gratängformen och strö över paprikan, rödlöken och fetaosten. Salta och peppra.
Häll valfri grädde någorlunda jämt över allting och täck med skivor av eller riven hushållsost.
In i ugnen på 200 grader tills osten fått fin färg. :)


- my weekend -


Fredag :

Jag hade dagen innan gjort en "pastagratäng" och gjorde i den sista formen jag hade för att bara kunna värma dagen efter. Tur var väl det för på fredagkvällen kom nämligen mamma och hennes man J över för att ha en mysig filmkväll.

Tidigare under dagen hade jag och mamma tränat tillsammans med vår tränare R. Skit trevlig och super kunnig. :) Helt underbar känsla efter att man har tränat, man känner att man varit duktig och mycket piggare i kroppen. :D Efter detta stack jag och mamma och handlade massa gott på "Oj!" inför kvällen och hämtade därefter J. Väl hemma hos mig satte jag igång och göra iordning allt, riktigt kul att pyssla med sånt när någon ska komma över. :)
Det blev grönsakssticks i form av gurka och paprika och även lila blomkål, gul blomkål, färska champinjoner och cocktailtomater. Till detta två sorters dip; Fresh Island och Pesto.
Det dukades även upp med massa ostar; två sorters brieost, Bonjour Soltorkade Tomater, Bonjour Cheddar, två olika mögelostar och två färskostar; pikant paprika och vitlök. Till detta en massa olika kex.
Dessutom hade vi även frukt till; färsk ananas, banan, päron, sharonfrukt och druvor. Som godis köpte vi torkade jordgubbar och cashewnötter doppade i yoghurt.
Före allt detta underbart goda åt vi av min pastagratäng beståendes av fullkornspasta, röd och gul paprika, rödlök och fetaost. :D Före maten gjorde J iordning en drink till oss med fikonvodka (tysk), Fanta Free Pineapple & Grape, färsk ananas och is, mega färsch! Till osten serverades givetvis vin. ;D


 

 


Vi såg filmen "Crash" som handlar om olika människors öden som efterhand kopplas samman av livets slump utan att de egentligen har någon connection med varandra annars - mycket bra film.





När filmen var slut var klockan rätt så mycket och mamma och J skulle åka hem. Jag kände dock att jag trivdes så bra med sällskapet att jag efter lite velande bestämde mig för att följa med dem hem och sova där. Mamma och jag skulle trots allt upp relativt tidigt dagen efter för att vi hade en ansiktsbehandling inbokad kl. 11.00. :D
Väl där snackade vi lite om allt möjligt men vi la oss för att sova ganska omgående. Jag kröp ner i soffan framför TV:n like old times och läste lite i min bok medans MTV stod på i bakgrunden. Lade sedan boken åt sidan och njöt av den familjära och något nostalgiska känslan som omsvepte mig. Kände mig trygg och såg fram emot att få en natt med rogivande och välbehövlig sömn. :)



Lördag :

Gick upp vid 10.00 för att duscha och tvätta håret med mitt nyinköpta schampo och balsam; VO5 Absolute Blonde - super lent blev det och luktade riktigt gott. :) Efter detta fick jag och mamma skjuts in till stan av J för att gå till det japanska spa:et "Njuta" och få varsin ansiktsbehandling, så nice! Medans vi var på ansiktbehandling hade J så snällt erbjudit mig att så länge åka hem till mig för att hjälpa mig få upp mina persienner, så go!





När vi kom dit fick vi varsin kimono och tofflor som vi fick byta om till för att sedan sitta i ett super mysigt rum med avslappnande musik, mini-vattenfall och massa tända ljus och dricka grönt té. Vi fick sedan gå in i varsitt rum där vi fick avnjuta denna ansiktsbehandling som gjorde under för huden, de var verkligen riktigt duktiga! Fick även ögonbrynen färgade i brunt samt ögonfransarna färgade blåsvart, fräckt. Slipper man använda ögonbrynspenna som jag annars får använda mig lite av då mina ögonbryn är så ljusa. ;P
När vi var klara svävade jag och mamma runt på små moln en bra tag, det var så härligt att få bli ompysslad för en liten stund! Innan J kom och hämtade oss igen gick vi inom VeroModa där jag faktiskt hittade en hel del plagg och det var verkligen välbehövligt då min garderob verkligen är i behov av en uppfräschning! Köpte en vit stickad tröja med vida korta ärmar samt ett stickat band i midjan som knyts, en vit/grå randig kortärmad tröja med knappar upptill i lätt utställd modell, en stor lång grå kofta som man riktigt kan höstmysa i, en svart stickad tröja med långa ärmar samt två fickor fram varav den ena är neonrosa (fräckt, haha! ;P), en grå tunnstickad V-ringad lång tröja med knappar längst upp samt en grå mössa/keps! Det kanske framgår tydligt att jag gillar grått. ;) Det är en mysig färg som är lätt att bryta av med detaljer med starkare färger och passar till allt! Blev riktigt glad för alla dessa fynd, brukar inte ha sån tur, haha! :D

Efter detta blev vi upphämtade av J som berättade att efter att ha handlat massa skruvar etc till mina persienner hade han till slut inget att stå på för att nå upp då han inte ville stå på mina nya köksstolar (!) så han hade stannat hemma hos mig och diskat den enorma disken som blev från kvällen innan!! Så otroligt snällt, blev helt mållös och fann inga ord för hur mycket jag uppskattade denna gesten!! :D
Vi stack iväg till Väla en sväng där vi jag och mamma åt varsin bakad potatis från Graffiti med ost/skink-röra och J åt enchiladas från Taco House. Efter maten inhandlades den obligatoriska Is-Latten för att därefter dra till Ikea där mamma och J fick hjälp med att rita upp en virtuell bild av deras nya kök i Oslo - kommer blir riktigt snyggt när det väl är klart. :)
När vi var klara där åkte vi hem till mamma och J där middag gjordes iordning; grekisk sallad till förrätt och kalkon gratinerad i ugn med sås och ris till samt wokade grönsaker, mums! Innan middagen kom även brorsan, hans flickvän och deras kompis förbi för att äta med oss innan de skulle fortsätta sin resa ner mot Malmö för att vara med på en annan kompis inflyttningsfest.
Jag stannade kvar hos mamma och J ett tag till för att sedan få skjuts hem. Väl hemma var det underbart att få komma hem till ett städat kök och ingen smutsig disk som väntade på mig, så oerhört tacksam jag var J!!
Tog det sedan mest lugnt; satt vid datorn, skrev ut lite bilder som jag klippte till och satte i mina ramar.. Gick sedan och la mig strax efter tolv med sådant välmående av den underbara dagen jag haft. :D



Söndag :

Idag gick jag upp vid 10.00 för att mamma skulle hämta mig vid 11.00 för att åka iväg en sväng till Väla, behövde fixa farsdagpresent, innan vi skulle träna kl. 13.00 med R. Eller ja, blev väl snarare väckt av att A ringde mig strax innan 10.00 men det var bara trevligt att snacka en stund. ;)
Blev hämtad av mamma, som kom in snabbt för att se hur det såg ut med mina fina nya prydnadskuddar i soffan, och sen bar det av mot Väla. Är ganska fattig nu efter alla möbel- och inrednings-inköp så det blev en snygg fyrkantig högglansig svart skål fylld med geléhallon till pappa (han älskar dem). :)
Efter detta bar det av mot träningen. Idag hade R bokat en sal till oss där vi hittade på lite allt möjligt; utfall, mag- och armövningar, boxning, hopprep, cykling etc.. Det var riktigt kul, speciellt att sparkarna och boxningen - fick nog ut lite aggressioner där, haha! ;D R körde ett ganska hårt träningspass med oss idag men det är så befriande och så roligt!! Både jag och mamma var ganska färdiga efteråt men inte trötta utan mer sega i musklerna, något med träningsvärk har man allt nu. ;) Ska nog träna någon mer gång nu i veckan med R och även kanske gå en promenad, får se hur jag passar in det med arbetstiderna på praktiken.
När vi begav oss från träningen stack vi hem till mamma och J och där väntade en färdiglagad middag, lyx! Det blev köttfärs och potatis "gratäng" med kokt morot och brysselkål samt sås. Till efterrätt hade jag köpt med mig Ben&Jerry's "Fossil Fuel", gott!
Efter maten var det dags för mamma att packa ihop sina grejer då hon skulle köra tillbaka till Oslo och strax innan 18.00 kom min bror och hämtade mig för att åka hem till pappa, även där väntades middag! Hade dock tänkt på det innan så det blev bara en mini-portion hos mamma och en mini-portion hos pappa. :)
Pappa hade lagat till laxfilé med krämig krassesås och kokt potatis och till detta serverades vitt vin, jätte gott!
Pappa fick även sin lilla present och uppskattade den mycket! ;D


 


Blev efter en kopp kaffe hemskjutsad av min bror vid 20.00-tiden och har sedan dess mest tagit det lugnt framför datorn, SMS:at lite med D och pratat i telefon med A, bror och mamma. Tänkte strax sätta igång och göra en liten "to-do-list" men först ska jag ta lite kort på mitt vardagsrum som slltmer börjar ta form och bli riktigt mysigt! Det "enda" som fattas är gardiner, en matta, fler ljus, få tavlor uppsatta på väggen, sätta i nya bilder i de stora ramarna, få persiennerna upphängda samt ett större soffbord! ;D Lägger in bilderna i ytterligare ett inlägg kanske lite senare idag eller om det blir imorgon. :)



Förutom något störningsmoment har jag haft en helt underbar helg med nyttig träning och fantastiskt sällskap! Har känt mig så ompysslad och omhändertagen av min underbara familj!! <3


- so is this the end -


Ja. Då satt man här nu då. Ensam.
Ensam i antal då men i världen vet jag att jag inte är ensam. Jag har världens underbaraste familj.
Har på känn att detta kommer bli ett någorlunda långt inlägg och vet inte om någon kommer att orka läsa allt men jag känner att jag behöver få skriva av mig.

Det är en skum känsla som befinner sig hos mig just nu.
Jag visste om att denna dagen skulle komma. Först befarade man bara att det skulle komma dithän tills man gjorde slag i saken. Då visste man att det skulle komma dithän och det var tungt, väldigt tungt.
Efter ett par veckor av dagliga tårar då den första insikten var nådd så började man försöka finna sätt att hantera denna situationen på, vardagarna har hela tiden hanterats då man känt sig illa tvungen att bita ihop även om det inuti varit allt annat än lätt. Jag tror inte de runt omkring mig egentligen har en speciellt tydlig bild av omfattningen av hur allt detta har varit för mig. Till och med min familj har reagerat vid tillfälle, jag tycktes ju både hantera och ta det hela så bra.

Efterhand som tiden gick närmade sig dagen D med små babysteps och tankarna har susat runt i huvudet dag som natt om hur denna dagen kommer att bli i själva verket. Det har trots allt varit väldigt svårt att föreställa sig. Efter en tids kämpande och ihophållande av ens inre övertygar man sig själv rätt duktigt att det mesta är stabilt. Sen vet man annorlunda i bakhuvudet, man vet ju att en massa andra reaktioner som är mer eller mindre oväntade kommer att träda fram när dagen väl är framme. Nånstans har man väl inte heller velat föreställa sig riktigt hur det kommer att kännas för att man har velat förbli positiv, detta inte minst för att hålla sig uppe för dagen.

Dagarna fram till nu har varit både bra och dåliga, starka och mindre starka. Till stor del har känslan av att vara less på nuvarande situationen, som tagit all ens energi, tagit över så att man har levt på den drivkraften och det hoppet; att snart är det förbi.
Det är lätt hänt i sådana här situationer att önska att tiden ska gå fortare men den önskningen har jag verkligen velat undvika för hur man än vrider och vänder på det så kvartstår det faktum att i slutändan så kommer man att tycka att tiden har gått fort ändå. Och jag ville inte sitta med den tanken och dessutom känna att jag under kvarstående tid gjort allt för stressa på. Så jag tog en dag i taget. Dagen D skulle komma tids nog. Och jag känner mig själv rätt väl vid det här laget och har funnit såpass styrka att jag har kunna se det från en viss distans, för att därmed kunna balansera alla känslor och tankar.

När det hade kommit till de sista två veckorna blev situationen så påtaglig för mig på så många fler sätt som jag inte med tankarna kunde styra över. Jag tyckte jag behöll ett visst inre lugn men kom på mig själv alltmer med att vara fullständigt ofokuserad. Jag kunde inte plugga eller knappt läsa en bok, knappt se en film. I början gick det bra att iallafall träffa vänner men även där blev jag mer och mer okoncentrerad; under diskussioner eller pratstunder med vänner kände jag hur jag alltmer försvann under samtalets gång. Till en början tänkte jag inte ens på något speciellt men jag kunde inte heller koncentrera mig på vad personen framför mig sa. Jag kände det som att jag inte kunde hålla ögonkontakten, visa det intresset jag borde ha visat för hur jag än mår är jag alltid intresserad av att höra vad mina vänner eller familj har att säga.
Det kändes som om jag satt i någon slags dimma där ljudet försvann mer och mer och framför mig ser jag bara en person vars läppar rör sig men jag hängde inte alls med i samtalet även om det de sa hördes någonstans långt bort i fjärran. Jag vet inte hur mycket av detta som egentligen märktes utåt men inom mig kände jag mig så frånvarande och som att alla mina ansträngningar att fokusera var förgäves. Och att prata om vad som försegick inom mig gjorde jag bara ytligt; det kan tyckas ha varit mer än ytligt men jag ansträngde mig verkligen att inte älta det här. Att inte prata om det för mycket. Folk tröttnar. Sedan tror jag ärligt inte att någon hade förstått riktigt; har ju fått höra det ett antal gånger nu hur bra de flesta omkring mig tyckte att jag verkade ta det.
Efterhand blev även min sömn väldigt dålig; hade svårt att somna in och svårt att sova. Vaknade flera gånger under nätterna även om det så bara var för nån minut, fick ingen som helst ihållande sömn. Samtidigt som jag kände mig så utmattad både fysiskt och psykiskt kände jag ändå en form av rastlöshet som inte kunde bli stillad. Kände mig orolig i kroppen hela tiden och det växlade ständigt mellan att jag inte ville vara ensam men jag ville inte heller ha sällskap.
Migrän kom också som ett brev på posten och jag har fortfarande problem med mina ögon; kan inte fokusera och ser suddigt. Ibland ser det ut som att möbler "rör sig" och det känns som att golvet svajar som framkallar mindre yrsel. Ibland kan det sticka i fingrarna också, som om det somnat.

Inte helt oväntat var det bara någon dag kvar till dagen D och nu kändes det som om jag gick på nålar. Det kändes som om jag hade en orkan inom mig samtidigt som den var knappt märkbar ens för mig själv eftersom jag med alla medel behöll mitt lugn. Kände en enorm stress och min enda tanke var att jag bara ville ha lugn. Men lugnet kunde inte infinna sig förrän det hela var över.
Ville se till att allt det praktiska gick snabbt, lätt och smärtfritt - vilket det faktiskt gjorde. Höll ihop mitt inre och i helhet skulle man faktiskt kunna säga att det gick bra. Även om jag kanske mest övertygade mig själv med lögner för att finna en viss balans. Mycket gick väl också ut på att inte visa sig sårbar.
Det var i slutet av dagen när allt var klart som vi skulle äta tillsammans "en sista gång" som mina ansträngningar att behålla distansen, att hålla mig i nuet, blev väldigt påtagliga. Det var en sådan paradoxal känsla att känna en sak samtidigt som jag kände att jag borde känna något annat och jag förvånade mig själv.
Ingen sorg infann sig; jag betedde mig exemplariskt både utåt och inåt för min egen skull. Jag förväntade mig inte mycket och hade därmed inget hopp heller som kunde raseras.

Vi pratade en del medans vi åt och jag tror att anledningen till att jag inte bröt ihop där och då var för att hela situationen var fortfarande väldigt overklig för mig. Det var det som var så konstigt; så väl förberedd för verkligheten som kändes så overklig. Denna overklighetskänslan skulle dock snart brista som en enda stor käftsmäll.
Efter vi hade ätit bubblade lite känslor upp till ytan sakta men säkert; svag sorg blandat med det agg jag hyste mot hela situationen som jag känner att jag blivit indragen i, inlurad i om man så tycker. Han skulle åka och vi stod i hallen - stunden hade kommit då jag skulle återfå min nyckel. Jag fick den och jag kände inte så mycket för allt detta hade jag ju förberett mig på och detta scenariot hade vid det här laget utspelat sig i mitt huvud ett antal gånger. Det är som att allt det praktiska kunde jag ta med lugn för det kan man räkna ut hur det kommer att gå men däremot det känslomässiga kan alltid gå hur som helst. Även om man i tanken sett alla möjliga tusen scener utspela sig om hur det kan bli så kan man ändå inte vara riktigt förberedd. Han däremot tittade lite sorgset på mig när han gav mig nyckeln.
Han såg på mig och gav mig en stor kram. Kramen höll i sig som om den inte ville ha ett slut och blev stundom lite starkare. Han lutade sig bakåt och såg mig tårögd i ögonen, drog sin hand mot min kind och genom mitt hår och höll till slut sina händer varsamt om mitt ansikte. Han sa "Du är den bästa tjejen i världen. Du förtjänar enbart det bästa." Han lutade sig framåt och gav mig en varm och kärleksfull kyss för att sedan lägga sina armar om mig och krama om mig hårt igen. Efter detta gick han. Och kvar stod jag, kämpandes med hjälp av den energi jag hade kvar att hålla tillbaka tårarna för jag visste att om jag låter dem falla nu så kommer jag inte att kunna sluta.
Några minuter senare får jag ett SMS. Jag får höra att jag är den bästa tjejen i världen och att jag är hans bästa vän. Jag får höra de tre stora orden och att jag får ringa när jag vill. Nu föll tårarna och bildade floder nerför mina kinder.

Senare den kvällen fick jag sällskap av min mamma och hennes man som hjälpte mig att komma till rätta. De hjälpte mig placera ut möbler i vardagsrummet och skruva ihop köksbord samt stolar. Jag packade upp diverse köksredskap och glas, min nya micro och invigde min Sodastream som jag fick av mamma häromdagen. Den dagen jag fick den hade mamma ringt och sagt att de kommer förbi snabbt. Nån minut senare ringde det på dörren och när jag öppnar står mammas man där med näven utsräckt med en islatte i. Bara det fick mig att smälta, jag som tycker så mycket om islatte och nu hade de båda kört hem till mig för att ge mig en. Efter det kliver mamma fram och sträcker fram handen i vilken hon håller en Sodastream i svart och silver och räcker mig den med orden att "nu slipper du släpa på tunga flaskor när du handlar" då hon vet att jag i stort sett är beroende av mineralvatten. Det är verkligen de små sakerna som gör det - jag älskar min familj.

Efter det att jag umgåtts med mamma + man skulle min vän C komma över. Vi hämtade henne i stan för att sedan köra hem till mig. Planen var väl egentligen att se på film men slutade med att jag vid 02.30 gav upp efter att ha försökt sätta ihop min 185x185 cm stora hylla. Så vi gick och la oss.

Gick upp idag vid 10 för att vara redo när mamma skulle hämta mig vid 10.30 för att vi skulle träna. När mamma kom kände jag mig ganska dämpad och yttrade något ord om att det hela kändes tungt men sa inget mer sedan för att undvika risken att tårarna skulle komma igen. Hade sådan extrem värk i armarna också från gårdagen som bestod av att lyfta och sätta ihop möbler men körde på och fixade hela träningspasset, dock med lite peppning från vår tränare.
När jag och mamma hade tränat klart och bytte om undrade hon om jag ville hänga med hem till dem och äta. Och det var där overkligheten slog mig igen då jag direkt började tänka hur HAN jobbade idag och när han skulle komma hem. För att nån sekund senare inse att.. Han kommer inte hem. Nämnde det för mamma, sa att jag kunde följa med och bytte sedan ämne.
När vi körde mot mammas lägenhet kom "Hey There Delilah" varpå jag höjde volymen. Nu var det kört; tårarna forsade igen varpå mamma tog min hand och kramade den hårt. Tankarna om verkligheten flög igenom mitt huvud igen; han kommer inte vrida om nyckeln och komma in genom den dörren mer, han kommer inte att komma hem igen..

Nu ikväll när jag satt för mig själv i soffan var tredje gången idag jag bröt ihop. Efter att samtal från honom.
Det som triggade denna gången var nog vilken underbar dag han tycks ha haft idag och att han mest ringde för att diskutera elabonnemanget. And that was it. Självklart blir jag glad för hans skull om han mår bra, det som gör ont är bara att hans glädje behövde bli på bekostnad av min glädje.
Jag kan inte skaka av mig den känslan att han inte har någon insikt i min upplevelse av hela den här situationen. Jag vet att det var jag som tog det slutgiltiga beslutet men jag kände mig tvingad; det var ohållbart. Jag kvävdes av den tunga tjocka atmosfären som hängde över mig allt som oftast och att jämt behöva vara den som fick bära skulden för allting samt ta emot koneskvenserna av allt annat runt omkring som gick fel. För att inte han skulle drunkna höll jag själv på att drunkna för att hålla honom ovanför vattenytan. Utöver det psykiska protesterade dessutom min kropp genom migrän, trötthet, utmatttning samt näsblod några gånger i veckan under nån månads tid. Och det som smärtar mest är känslan av att han inte inser omfattningen av detta. Och att ovanpå det få intrycket av att han nu befinner sig i det efterlängtade paradiset medans jag skrapar ihop resterna som han lämnat kvar är allt annat än upplyftande.

Antar att det bara är tiden som kan utvisa när/om insikten kommer att infinna sig en dag. Nu tänkte jag efter denna överväldigande dagen gå och lägga mig och försöka sova..
Det som skänker mig tröst är att under denna tunga period när jag haft tyngre vikter att bära på mina axlar än vad jag egentligen har klarat av så har min familj verkligen ställt upp och i synnerhet min mamma har gjort allt för att försöka underlätta för mig på alla sätt och vis. Det är jag så oerhört djupt tacksam för att jag inte vet var jag ska börja för att ens sätta ord på det. Thank you.


- quote -


"How do you bounce back when reality batters your belief system and love does not, as promised, conquer all?"


image88



"I was afraid if I looked up into his eyes, I'd turn to stone. How could I have let myself believe things would be different the second time around? I'd never even heard of an urban relationship myth in which a self-centered, forty-two year old baby magically transformed into a grown man that you could bring out in public."